Najavljena konferencija “Business 2 Culture”: Poziv na dijalog kulturnjaka i poslovnjaka @ Rijeka

Na konferenciji će biti predstavljen i novoosnovani Poslovni klub PartneRI koji je nastao kao rezultat inicijative Rijeke 2020 da se oko projekta Rijeke – Europske prijestolnice kulture okupe gospodarski subjekti regije i uspostavi inovativan model suradnje.

Rijeka – Kako financiranje kulture iz privatnog profitnog sektora izgleda iz perspektive onih koji traže i onih koji daju sredstva za kulturne projekte, kako kultura i profitni sektor komuniciraju, kako sponzori i donatori odlučuju koje projekte podržati te što kulturnjaci i poslovnjaci očekuju jedni od drugih, neke su od tema nadolazeće konferencije „Business 2 Culture“ koju RIJEKA 2020 8. lipnja organizira u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

Prateći trend sve veće upućenosti institucija i organizacija u kulturi na sredstva iz privatnog profitnog sektora te osluškujući potrebe lokalne kulturne zajednice, organizatori su konferenciju osmislili s ciljem poticanja dijaloga između kulturnog i poslovnog sektora, izmijene iskustava obiju strana i prepoznavanja izazova vezanih uz financiranje kulture iz privatnog profitnog sektora.

Predavači i panelisti predstavnici su značajnih kulturnih institucija i istaknuti hrvatski gospodarstvenici. U panel raspravi “Europska prijestolnica kulture kao razvojni projekt” sudjelovat će i članovi timova EPK gradova Mons 2015 i Leeuwarden 2018 koji će pojasniti na koji način projekt Europske prijestolnice kulture može dodatno potaknuti suradnju poslovnog i kulturnog sektora.

Na konferenciji će biti predstavljen i novoosnovani Poslovni klub PartneRI koji je nastao kao rezultat inicijative Rijeke 2020 da se oko projekta Rijeke – Europske prijestolnice kulture okupe gospodarski subjekti regije i uspostavi inovativan model suradnje. Poslovni klub PartneRI postat će platforma za povezivanje kulturnog i kreativnog sektora s poslovnim i poduzetničkim sektorom ali i prilika za promicanje društveno odgovornog ponašanja i suradnje sa zajednicom kroz ulaganja u kulturu, umjetnost i društvene inovacije.

Kako bi se predstavnici kulturnog sektora što bolje pripremili na „razgovor“ s predstavnicima poslovnog sektora, osmišljen je i predkonferencijski program, u srijedu, 30. svibnja i srijedu 6. lipnja u Delta Labu te u četvrtak 7. lipnja u OKC Palach. Cilj predkonferencijskog programa jest ojačati stručne i resursne kapacitete kulturnog sektora u području financiranja kulturnih programa iz privatnih i korporativnih izvora pa će se kroz trodnevni program polaznici upoznati s alatima koji su preduvjet za stvaranje partnerskih odnosa s poslovnim sektorom. Osim upoznavanja s pojmovima sponzorstva i donacija te razlikama među njima, polaznicima će biti prezentirani i primjeri dobre prakse u uspostavljanju partnerstva kulturnog s poslovnim sektorom.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!