Najavljena organizirana akcija protiv ograda na rivi: Ukrasimo ih smrdljivom čarapom, starim loncem ili cvijetom

Ova nepriznata i nelegalna spontana akcija poziva građane da spotano dodatno naruže ionako ružnu ogradu i da u navedenom terminu (ma može i odmah) urese ogradu nekom lijepom smrdljivom čarapom, starim loncem, možda cvijetom… Odnosno, kako vam drago. Molimo bez uništavanja tuđe imovine. Tihi protest. Okači, fotkaj i odi na pivu, kazali su organizatori.

Rijeka – Ograđivanje riječke rive osim na političke osude i kritike građana, naišlo je i na prvi konkretni prosvjedni korak. Naime, organizatori što se kriju iza akronima AUPIČKU pokrenuli su na društvenim mrežama akciju „Stavi nešto ružno na ogradu da se riva vrati gradu“ koja bi se trebala održati u četvrtak, 2. siječnja od 14 do 17 sati, iako organizatori kažu da građani kojima se ideja dopala s njom mogu krenuti i ranije…

– Lučka uprava različitosti odlučila je istaknuti raznolikost i podijeliti, ovaj put ne politički, naš grad na one koji imaju pravo sa jahte upecati ciple i na one koji to ne mogu. U godini kada je Rijeka prijestolnica kulture Europe skoro preko noći osvanula je dvometarska ograda koja je dodatno udaljila nas grad od mora i poput dodane nevrijednosti ucinila ruglo od samog centra Rijeke. Stoga, ova nepriznata i nelegalna spontana akcija poziva građane da spotano dodatno naruže ionako ružnu ogradu i da u navedenom terminu (ma može i odmah) urese ogradu nekom lijepom smrdljivom čarapom, starim loncem, možda cvijetom… Odnosno, kako vam drago. Molimo bez uništavanja tuđe imovine. Tihi protest. Okači, fotkaj i odi na pivu, kazali su organizatori.

Inače, njihov akronim znači Agencija urbane prijestolnice internacionalnog čistog kulturnog undergrounda, a opisuju se kao “alternativna agencija za urbanu underground realizaciju programa za 2020”.

Više informacija o postavljenim ogradama potražite u tekstu u nastavku…