Najavljeno obilježavanje 25. godišnjice Oluje u Kostreni

Sportskim nadmetanjima, svetom misom i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća Kostrena će obilježiti ovaj važan datum novije hrvatske povijesti

Kostrena – Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Ogranak Kostrena, prigodnim programom obilježava 25. godišnjicu vojno-redarstvene akcije Oluja. Danas i sutra od 17 do 22 sata na teniskim terenima u Žuknici održava se teniski turnir. U nedjelju 2. kolovoza od 18 do 21 sat, ispred Sportske dvorane Kostrena održavat će se turniri u malom nogometu, šahu te briškuli i trešeti. Proglašenje pobjednika predviđeno je u 21:30, nakon čega slijedi zabavni program za sudionike. Program organizira UDVDR Kostrena pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.

U srijedu 5. kolovoza povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u crkvi sv. Lucije u 9 sati počinje sveta misa nakon čega u 9:45 sati kreće mimohod prema groblju u Sv. Luciji gdje će se položiti vijenci i upaliti svijeće na središnjem križu, spomeniku hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu i grobu kostrenskog branitelja Ivice Opačka- Paje, a potom i na središnjem križu i grobu kostrenskog branitelja Milana Balena na groblju u Sv. Barbari, zatim kod spomen-ploče u Ulici hrvatskih branitelja te kod spomenika hrvatskim braniteljima A bojne.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!