Najbolji romski puhački sastav na Balkanu – Boban Marković Orkestar stiže na 3. Porto Etno

Kako je istaknuto danas na predstavljanju programa, 3. Porto Etno ugostit će više od 100 izvođača poput Boban Marković Orkestra, BaBa ZuLe, Acid Araba i Ive Bittove, a posjetitelji će moći probati jela čak 20 svjetskih kuhinja.

Rijeka – Treće izdanje festivala svjetske glazbe i gastronomije Porto Etno, koji se održava u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, održat će se od 6. do 8. rujna u Rijeci, na tri različite lokacije – Trgu 128. brigade, Trgu Riječke rezolucije te prostoru HNK Ivana pl. Zajca i Vele place.

Kako je istaknuto danas na predstavljanju programa, 3. Porto Etno ugostit će više od 100 izvođača poput Boban Marković Orkestra, BaBa ZuLe, Acid Araba i Ive Bittove, a posjetitelji će moći probati jela čak 20 svjetskih kuhinja koje će pripremati udruge nacionalnih manjina Rijeke i PGŽ, kao i Riječani i Riječanke porijeklom iz cijelog svijeta od Filipina, Indije, Trinidada i Tobaga, Madagaskara, Italije, Češke i mnogih drugih.

Romska šnicla, bosanski lonac, baklava, bamije, Pancit Palabok, Shahi Paneer, Coo Coo, slovačke njokice s kajmakom i prženom pancetom ili prave talijanske lazanje koje će pripremiti Zajednica Talijana Rijeka samo su neka od brojnih jela koje će posjetitelji moći kušati na Porto Etno – festivalu svjetske glazbe i gastronomije. U sklopu popratnog programa festivala održat će se prezentacija folklora i glazbenih nastupa udruga nacionalnih manjina, kao i niz dječjih radionica.

Glazbeni, gastronomski, folklorni, cirkuski i dječji program namijenjen svima čine Porto Etno specifičnim festivalom koji na najbolji način utjelovljuje Luku različitosti, slogan kojim Rijeka iduće godine nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture. Autohtoni mirisi, okusi, pjesme i napjevi Istre i Kvarnera, združeni su s onima iz cijelog svijeta u vibrantnu recepturu multikulturalnog i otvorenog grada. Glazbeni program festivala osmislio je jazz glazbenik Zoran Majstorović, a voditeljica gastronomskog programa je masterchefica Srđana Jevtić koja će za posjetitelje Porto Etno festivala kuhati zadnji dan.

– Okosnicu festivala Porto Etno predstavljaju etno glazba i gastronomija zemalja čije manjine djeluju u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, ali i sva ostala svjetska glazba i gastronomija s kojom se susrećemo uslijed sve intenzivnijih migracijskih gibanja. Uzimamo najbolje od kulture i prirode i pretvaramo to u začin kojim dajemo novi okus Rijeci, rekla je Emina Višnić, Direktorica TD Rijeka 2020 u Zagrebu na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen festival Porto Etno.

Prodaja ulaznica počinje u ponedjeljak, 8. srpnja. Cijena festivalske ulaznice bit će 100 kuna, a dnevne 70 kuna, dok će na ulazu te cijene iznositi 150, odnosno 100 kuna. Popust od 20 posto imaju studenti, umirovljenici i nezaposleni.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }