Najbolji u županiji: Održano primanje za učenike i mentore koji su ostvarili najveće uspjehe na državnim natjecanjima

Čestitavši nagrađenima, zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je kako je uvjeren da su uložili puno truda i učenja da bi došli do prvih mjesta.

Rijeka – U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održan je tradicionalni prijem učenika i njihovih mentora koji su u školskoj 2018./2019. godini na natjecanjima u znanju, vještinama i sposobnostima osvojili prvo mjesto na državnoj i međunarodnoj razini te sudjelovali na smotrama.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin darovali su preko 250 učenika i mentora osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova s područja Primorsko-goranske županije. Prijemom je Primorsko-goranska županija još jednom istaknula važnost vrednovanja izvrsnosti u procesu obrazovanja.

Čestitavši nagrađenima, zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je kako je uvjeren da su uložili puno truda i učenja da bi došli do prvih mjesta.

– Poruka nagrađenima je da im uspjeh bude podstrek za dalje, da im to ne bude samo komad papir, nego obveza da i u životu budu najbolji, mijenjanju društvo i naprave jedan iskorak i za sebe i za cijelu zajednicu u kojoj žive. Prije svega neka osluškuju sebe i slijede svoje snove. Mi kao Primorsko-goranska županija možemo samo čestitati i biti ponosni na njih, rekao je Boras Madić.

U prigodnom programu koji su vodile učenice Leda Perić i Valnea Turković, glazbene točke izvele su učenice GŠ I. M. Ronjgova Klara Srok i Diana Marković pod mentorstvom Juraja Marka Žerovnika, Gorana Prše i Ivana Marčelja, dok je plesnu točku izvela je učenica OŠ za klasični i suvremeni ples pri OŠ Vežica Dinora Stipaničić (mentorice Sanju Josipović i Martinu Rukavina). Svi sudionici na poklon su dobili knjigu “Gdje Perun spava” Dragana Ogurlića s ilustracijama Voje Radoičića, u izdanju riječke Naklade Val.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!