Naplata mostarine na Krčkom mostu bit će ukinuta 15. lipnja

Vlada će vjerojatno ovaj tjedan donijeti odluku o spajanju Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb

Rijeka – Naplata mostarine na Krčkom mostu bit će ukinuta 15. lipnja, a Vlada će vjerojatno ovaj tjedan donijeti odluku o spajanju Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb. To znači jednu upravu, jedan proces javne nabave i racionalizaciju poslovanja, kazao je ministar Oleg Butković, a objavljeno je na službenom Twitter profilu Vlade.

– To je nastavak restrukturiranja cestovnog sektora, jer smo na početku mandata, nakon što smo odustali od monetizacije i prodaje autocesta, krenuli u restrukturiranje toga sektora. To znači da smo donijeli niz mjera, a jedna od njih je spajanje tih dviju tvrtki, koje nije bilo moguće odmah napraviti, budući da postoje međunarodni kreditori”, rekao je, dodajući kako je ukupni dug za cijeli cestarski sektor oko pet milijarda eura, kazao je Butković.

Dodao je da država do sada izdvajala oko 27 milijuna kuna godišnje za sve fizičke i pravne osobe koje žive na otocima Krku, Cresu, Lošinju i Rabu, koji su trajektom povezani s Krkom, a koje ne plaćaju mostarinu. Sada mostarinu neće plaćati ni druge osobe.