[FOTO] Nastavlja se cijepljenje u Centru Zamet

Od 6. do 10. travnja planira se utrošiti oko 4.000 doza cjepiva, a cijepljenje provodi 6 timova.

Rijeka – U Centru Zamet u tijeku je druga faza cijepljenja protiv bolesti COVID-19, u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Od 6. do 10 travnja planira se utrošiti oko 4.000 doza cjepiva, rad je 7. i 8. travnja organiziran u dvije smjene, od 8 do 12.30 i od 13 do 18.00 sati, a provodi ga po 6 timova.

Među onima koji su došli na cijepljenje nailazimo i na Adelinu Kunst. – Zašto sam se odlučila cijepiti? Pa, pristala sam da mi ugrade čip haha. Šalim se malo, naravno, iako cijela ova situacija s pandemijom nije šala. Odlučila sam se cijepiti jer smatram da treba biti odgovoran građanin i član svoje zajednice. U ovoj groznoj situaciji svatko od nas ponajprije mora biti odgovoran prema drugima, a time što si odgovoran prema drugima, odgovoran si i prema sebi. Prijavila sam se čim sam čula da postoji mogućnost cijepljenja i odazvala sam se kad me je moja doktorica pozvala. Imam prijatelje čiji su roditelji preminuli od korone, a neki moj prijatelji, sa samo dvadesetak godina, imaju trajne posljedice nakon preboljenja.

Na pitanje kojim se cjepivom cijepila i boji li se nuspojava, Kunst odgovara da se cijepila AstraZenecom i da misli da su sva cjepiva kvalitetno napravljena. – Dovoljno sam informirana da znam za moguće posljedice i nuspojave. Nažalost, to je tako, preuzmemo odgovornost na sebe, čim uzmemo lijek ili cjepivo. Ali, nuspojave su moguće i kod lijekova koje većina ljudi konzumira svakodnevno. I zato me nije strah, baš obratno – sretna sam, završava Adelina Kunst razgovor o cijepljenju.

Danas, baš na Svjetski dan zdravlja, u riječkom KBC-u dosad je najviše pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti, njih čak 197.

Nastavlja Se Cijepljenje U Centru Zamet

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!