Nature&wildlife nagradne igre – prilika za istraživače, crtače i kreativce!

A zašto je tema stripa medvjed? Područje predstavlja opsežan zatvoren šumski masiv na obje strane granice koje je, ujedno, i jedino područje u Europi gdje su još očuvane sve tri vrste velikih zvijeri – medvjed, ris i vuk.

Na području Dinarskog krša, na njegovoj hrvatskoj i slovenskoj strani, provodi se projekt „Doživetja narave in opazovanja divjih živali/Doživljaji prirode i promatranje divljih životinja“, akronima „NATURE&WILDLIFE“, u kojem se organiziraju razne edukativne i kreativne aktivnosti. U narednom razdoblju se provode nagradne igre namjenjene svim dobnim skupinama javnosti, u obliku pitalica na Facebook stranici projekta, kao i na radijskim postajama te kroz strip natječaj „Explore the Wondernature“.

Pozivamo vas da s pozornošću pratite Facebook stranicu @natureandwildlifeprojekt na kojoj se, od 16. studenog 2020. nadalje objavljuju nagradne pitalice i raspisuje (strip) „Blip natječaj“ s temom suživota čovjeka i medvjeda. Istraživači, crtači, kreativci i ljubitelji prirode – ne propustite priliku sudjelovati u nagradnim igrama #explorethewondernature

A zašto je tema stripa medvjed? Područje predstavlja opsežan zatvoren šumski masiv na obje strane granice koje je, ujedno, i jedino područje u Europi gdje su još očuvane sve tri vrste velikih zvijeri – medvjed, ris i vuk. U njemu su zaštićena područja – Jezera Pivke i Cerknice u Sloveniji, te Risnjak i Zeleni vir s Vražjim prolazom u Hrvatskoj, koja predstavljaju iznimnu i vrijednu prirodnu baštinu kojom kraljuje smeđi medvjed.

Projekt „NATURE&WILDLIFE“ provodi se kroz program Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020. Vodeći partner je RRA Zeleni kras, d.o.o., dok su preostali partneri: Javna ustanova Nacionalni park Risnjak, Lokalna razvojna agencija PINS d.o.o., Riječka razvojna agencija PORIN d.o.o., Subjekt d.o.o., Občina Pivka, Javni zavod za kulturo, turizem in medgeneracijsko sodelovanje Snežnik, Jezerski hram, Zavod za ohranjanje naravne in kulturne dediščine, Cerknica.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!