ERSTE AD

Nema popusta za recidiviste – 30 dana zatvora za 25-godišnjaka koji je opet uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole

Riječ o počinitelju prometnih prekršaja koji je već ranije novčano sankcioniran zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugih prometnih prekršaja te je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Rijeci.

Opatija – U noći 15. studenoga na području Opatije policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka zaustavili su 25-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Utvrđeno je kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a uz to izmjerena mu je i koncentracija alkohola od 1,36 g/kg. Isto tako, sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu.

Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola policijski službenici Policijske postaje Opatija izdali su mu obvezni prekršajni nalog na iznos od 5.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od devet mjeseci.

Nadalje, budući da je riječ o počinitelju prometnih prekršaja koji je već ranije novčano sankcioniran zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugih prometnih prekršaja, tijekom 15. studenoga doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Rijeci. Presudom navedenog Suda izrečena mu je kazna zatvora u trajanju 30 dana, uvjetno na godinu dana.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }