Nema značajnijeg rasta oboljelih od korona virusa među školskom i studentskom populacijom

Najviše novih slučajeva zaraze ima u Gradu Rijeci s okolicom, zatim na liburnijskom i crikveničko-vinodolskom području.

Rijeka – Voditelj epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević izvijestio je da su na području Županije 125 novozaražene osobe koronavirusom, dok je 134 osoba ozdravilo. Na današnji dan broj aktivnih slučajeva Covid 19 bolesti iznosi 2.133.

Rončević je rekao da i dalje najviše novih slučajeva zaraze ima u Gradu Rijeci s okolicom, zatim na liburnijskom i crikveničko-vinodolskom području. Rekao je da ohrabruje što nema rasta oboljelih među starijom populacijom, udio osoba iznad 65 godina među novim slučajevima je 13 posto. Dodao je također da nema značajnijeg rasta oboljelih među školskom i studentskom populacijom, te da su trenutno 84 razredna odjeljenja u izolaciji.

Višednevni rast novih slučajeva zaraze doveo je i do povećanog broja hospitaliziranih.

Kako je izvijestila zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka Vladimira Vuletić, od jučer je novih osam Covid pozitivnih zaprimljeno u bolnicu, pa se broj hospitaliziranih povećao na 105, među kojima je 13 pacijenata na respiratoru.

Dodala je da su u pripravnosti i novi kapaciteti na Covid odjelima te istaknula da su u pomoć medicinskom osoblju KBC stigli i timovi iz opatijske i crikveničke thallasotherapije kao i tim anesteziologa iz lovranske bolnice.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!