NEPOPTUNI REZULTATI Komadina i Cappelli u drugom krugu za župana

Napeta situacija mogla bi biti u pregovorima za Županijsku skupštinu. Prema trenutačnim pokazateljima, jedan mandat “pleše” između HDZ-a i Možemo!, a upravo taj bit će ključan za većinu.

Rijeka – Aktualni župan Zlatko Komadina potvrdu mandata prvi će puta tražiti u drugom krugu. Protukandidat će mu biti saborski zastupnik i bivši ministar turizma Gari Cappelli. Komadina u drugi krug ulazi sa značajnom prendošću – prikupio je 42 posto glasova podrške. Kandidat HDZ-a dobio je 27 posto glasova, a na treće mjesto plasirao se aktualni dožupan Marko Boras Mandić s nešto manje od 10 posto.

Dobar rezultat polučila je i Iva Rinčić, nezavisna kandidatkinja, sa 9,5 posto glasova, slijede Marinko Koljanin s 4 posto i Leo Pavela s 3,8 posto.

Napeta situacija mogla bi biti u pregovorima za Županijsku skupštinu. Prema trenutačnim pokazateljima, jedan mandat “pleše” između HDZ-a i Možemo!, a upravo taj bit će ključan za većinu. Najviše vijećnika, ukupno 18, osvojo je SDP. Na drugom je mjestu HDZ s 12 mandata, a na trećem koalicija Akcije mladih i Unije Kvarnera s pet mandata. Nezavisna lista Ive Rinčić imat će 3 ruke u skupštini, a isto toliko trebao bi imati i Možemo!

Most, Lista za Rijeku, Kvarnerska inicijativa, Domovinski pokret i Bura nisu uspjeli prijeći prag.