ERSTE AD

Neslavni rekorder: Slovenac nagazio BMW i u Jurdanima jurio 182 km/h pa ostao bez vozačke

Neslavni rekorder: Slovenac nagazio BMW i u Jurdanima jurio 182 km/h pa ostao bez vozačke

Ilustracija

Većina vozi prebrzo – od 273 kontrolirana vozila, njh 173 bilo je u prekršaju prekoračenja brzine kretanja vozila. Slovenac je vozio gotovo dvostruko brže od dozvoljenog, a zaustavio ga je presretač.

Jurdani – Jutros u 6 sati završen je 24-satni nadzor brzine kretanja, kojeg je prometna policija provodila od jučer, 18. travnja od 6 sati na području cijele Republike Hrvatske i Europske unije. Na području Policijske uprave primorsko-goranske akcija je provedena na 20 lokacija u naseljima i izvan naselja, a dio lokacija na kojima je proveden nadzor brzine predložili su građani koji su se na poziv policije uključili u pripremu akcije.

Tijekom 24 sata trajanja akcije kontrolirana su 273 vozila te su zabilježena 173 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Dio, odnosno 39 prekršaja prekoračenja brzine je zabilježen tehničkim sredstvima bez zaustavljanja vozila, dok su 134 prekršaja utvrdili policijski službenici prometne policije.

Od većih prekoračenja brzine zabilježenih tijekom akcije izdvajamo prekršaj prekoračenja brzine u kojem je zatečen 52-godišnji državljanin Slovenije, vozač osobnog vozila marke BMW. Spomenutog je jučer oko 12.55 sati zatekla posada policijskog presretača na području Jurdana, dok je iz smjera Rupe prema Rijeci upravljao vozilom brzinom od 182,1 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 100 km/h. Zbog počinjenog prekršaja naplaćena mu je novčana kazna te izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

24-satni nadzor brzine proveden je sukladno planu organizacije TISPOL, a u provedbu akcije bio je angažiran maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije ove Policijske uprave koji su za nadzor brzine kretanja vozila koristili sve raspoložive uređaje.

Budući da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća prometna policija će i nadalje poduzimati sve mjere i radnje u cilju prevencije ovih, ali i drugih prometnih prekršaja, posebice onih koji uzrokuju prometne nesreće s najtežim posljedicama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }