Neugodni mirisi i dalje prisutni na Marišćini: Komadina zatražio ostavku direktora Ekoplusa Josipa Dedića

Komadina je na današnjem press kolegiju kazao kako problem nije riješen i kako je „kuverta otvorena“. Da su na Marišćini neugodni mirisi još uvijek prisutni, potvrdio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

Rijeka – Župan Zlatko Komadina zatražio je danas na tiskovnoj konferenciji ostavku Josipa Dedića, direktora Ekoplusa, tvrtke koja upravlja Županijskim centrom za gospodarenje otpadom. Reakcija je to i na nedavni istup članova udruge Krizni eko stožer Marišćina koji su zatražili od župana Komadine da „otvori kuvertu s ostavkom“ koju je Dedić dao na sjednici Županijske skupštine u studenom, kada je najavio da će se neugodni mirisi na deponiju riješiti do kraja godine.

Komadina je na današnjem press kolegiju kazao kako problem nije riješen i kako je „kuverta otvorena“.

– Očekujem da gospodin Dedić podnese ostavku i ja ću je prihvatiti, rekao je Komadina, koji je dodao kako od Grada Rijeke i Općine Viškovo očekuje usuglašen prijedlog o novoj upravi.

Da su na Marišćini neugodni mirisi još uvijek prisutni, potvrdio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović, koji je kazao da je zrak na tom području 2. kategorije te kako je od rujna do kraja godine zabilježeno 135 prekoračenja emisija sumporovodika na mjernim stanicama Pogled, Marčelji, Sroki i Vrtače, a u siječnju ove godine do danas zabilježeno je osam prekoračenja zakonom dozvoljenih emisija.

– Te prisutne količine ne mogu imati izravne zdravstvene utjecaje jer se problemi poput vrtoglavica ili povraćanja javljaju kod puno većih količina, no u obzir mora biti uzeta i društvena kvaliteta života zbog čega su provedena i olfaktološka mjerenja. U odnosu na rujan prošle godine, u prosincu se situacija dosta popravila, no očito da to nije bilo dovoljno dobro, jer je broj upita građana bio itekako veći, rekao je Mićović.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!