Nijemcima Hrvatska u sezoni zanimljiva kao ‘korona free destinacija’ – Može li Rijeka spasiti turističko ljeto?

Nijemcima Hrvatska u sezoni zanimljiva kao ‘korona free destinacija’ – Može li Rijeka spasiti turističko ljeto?

Arhiva Torpedo media / Foto: Srđan Brajčić

Može li i Rijeka imati svoju šansu u ovoj priči? Iako je godina navedena kao značajna za riječki turizam zbog rekordnog broja najavljenog dolazaka kruzera, a spominjali su se i milijuni turista koji će doći na programe Europske prijestolnice kulture, čini se da je koronavirus tu opciju poprilično stavio izvan snage…

Rijeka – Tiražne njemačke novine Bild objavile su kako bi njemački turisti ovo ljeto mogli u Hrvatsku, jer se počela pozicionirati kao “korona free” destinacija, prenose iz Hrvatske udruge turizma (HUT), čiji direktor Veljko Ostojić to ocjenjuje izuzetno dobrom viješću za hrvatski turizam.

Ova informacija, kao optimističan pogled na predstojeću sezonu, prenesena je i na stranicama Ministarstva turizma, a u tekstu je istaknuto da je njemački ministar za gospodarsku suradnju i razvoj Gerd Muller najavio da će putovanja izvan Njemačke biti omogućena.

Bild piše kako je sigurno da će najpopularnije destinacije kod Nijemaca – Italija, Španjolska i Francuska, otpasti kao ovogodišnje destinacije za putovanja, a da bi ih Hrvatska mogla više privući jer se, kako pišu te novine, počela pozicionirati kao “korona free” destinacija.

Veljko Ostojić istaknuo je kako Hrvatska ima i veliku prednost u tome što je primarno aviodestinacija, pogotovo jer nije definirano kako će se organizirati avionski promet. U Njemačkoj je do 3. svibnja na snazi upozorenje o restrikciji putovanja, a do kraja travnja odlučit će o novim mjerama.

Može li i Rijeka imati svoju šansu u ovoj priči? Iako je godina navedena kao značajna za riječki turizam zbog rekordnog broja najavljenog dolazaka kruzera, a spominjali su se i milijuni turista koji će doći na programe Europske prijestolnice kulture, čini se da je koronavirus tu opciju poprilično stavio izvan snage. No, prema dosadašnjim najavama, radovi kompleksa Costabella i dalje napreduju prema planu, stoga bi ovaj veliki resort ovog ljeta trebao dočekati prve goste. Hoće li to biti Nijemci, i hoće li ih biti dovoljo za spas sezone, pokazat će vrijeme…

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!