Noćnim maratonom i nordijskim hodanjem Brod na Kupi i Opatija ovog se vikenda priključuju Festivalu rekreacije na Platku

Ovog će se vikenda program Festivala sportske rekreacije osim na Platku održati i u Brodu na Kupi i Opatiji

Rijeka – Festival sportske rekreacije Platak 2020 se u svom drugom mjesecu programa širi te će ovog vikenda posegnuti i do Broda na Kupi. Podsjetimo, festival se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo.

Nakon brojnih aktivnosti na Platku, festival će ove subote 11. srpnja put Broda na Kupi i to s itekako valjanim razlogom. Program će se odvijati u ovom predivnom mjestu, a započet će u 19:45 nordijskim hodanjem kojeg će predvoditi stručni vodiči, a svi zainteresirani moći Će savladati stazu dužine 5 km. Ne treba posebno napominjati kako će, osim u hodanju, svi uživati u svježem zraku te u pamtljivim prirodnim ljepotama. Nakon što hodači krenu svojim putem, točnije u 20 sati, startat će 8. MEĐUNARODNI KUPSKI NOĆNI MARATON “UTRKA PRIJATELJSTVA” kojeg organizira Udruga za sport, rekreaciju i turizam “Kupa” Brod na Kupi, u suradnji s Turističko športskim društvom Kostel (Republika Slovenija), Goranskim sportskim centrom Delnice, Savezom sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije, Športnom zvezom Kočevje i Marathon klubom Novo Mesto. Utrka dolinom rijeke Kupe namijenjena je svim generacijama za koje su spremne i staze, a polumaraton se održava na stazi dugoj 22 km. Start i cilj utrke su na graničnom prijelazu Brod na Kupi, a osim najduže staze spremne su i one na 10 km te one za dječje utrke na 0,6 km, 1 km i 2 km. U odraslim kategorijama podjela je i generacijska te će tako žene i muškarci trčati u kategorijama 16 – 40, 41 – 50, 51 – 60 i 61 + godina starosti. Kotizacija za odrasle je 100, a za djecu 60 kn i u nju su uključene večera, okrjepa na stazi te majica koju će dobiti svaki sudionik. Naravno, najbolji će se okruniti i lijepim nagradama. Valja napomenuti kako je natjecanje otvorenog tipa te se na njega mogu prijaviti kondicijski i zdravstveno pripremljene osobe koje se natječu na vlastitu odgovornost u skladu s cestovno – prometnim propisima. Za sve informacije i prijave treba se obratiti na udrugakupa@gmail.com, info@tsdrustvo-kostel.si ili na brojeve telefona +385 (0)98 172 9772 (Hrvatska) i +386 (0)40 516 660 (Slovenija), zaključno sa ponoći 10. srpnja.

Nedjeljni program vraća aktivnosti na Platak gdje organizator priprema program “Sportsko – rekreativni program u prirodi” i to za sve generacije. Aktivnosti započinju u 11 sati, a svi zainteresirani moći će zaigrati stolni tenis (program se organizira u suradnji sa STK Opatija 08) te badminton, crossminton i mini tenis (program se organizira u suradnji s KŠR Gorovo). Svi programi su besplatni, a prijave za uključivanje u aktivnosti su na licu mjesta.

Prema svemu najavljenom i ovog će vikenda ljubitelji aktivnosti u prirodi doći na svoje, a ne treba sumnjati da će brojni sudionici, ali i publika posegnuti za gorskim predjelima tražeći osvježenje na ugodnim temperaturama i svježem zraku.

No, to nije sve. Za one koje vole uživati u morskom zraku, a biti aktivni, KŠR „Gorovo“ pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, u sklopu projekta „Program promicanja sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja i zdravstvenog turizma u lokalnim sredinama“ organizira projekt nordijskog hodanja i pješačenja „Povijesnim stazama grada Opatije“ i to za sve zainteresirane, kao i za goste Amadria Park hotela u Opatiji. Nordijsko hodanje i pješačenje namijenjeno je svoj populaciji sudionika gostiju i građana Opatije, a KŠR „Gorovo“ organizira stručno vodstvo i 50 pari štapova za nordijsko hodanje. Aktivnosti se odvijaju u srpnju i kolovozu 2020., okupljanje sudionika je na trgu Royal, a termini hodanja: utorkom od 9,00 do 10,30 i petkom od 18,30 do 19,30. Sudionici se prijavljuju u hotelu ili prije samo polaska, a program obuhvaća povijesne šetnice grada Opatije:

1. Opatija ( 4 cvijeta) – Lungomare Volosko – Opatija ( lagana staza, 3 km, cca. 1 h)

2. Opatija ( 4 cvijeta) – Lungomare – Ičići – Opatija ( lagana staza, 6,5 km, cca. 2h)

3. Opatija ( 4 cvijeta) – Lungomare – Slatina – izvor Vrutki – Šetalište C.Sylve ( Šumski put) – Kosićevo – Dvorana M.Cvetković – Opatija ( srednje teška staza, 8 km, cca. 2,5h)

4. Opatija ( 4 cvijeta) – Lungomare – Ičići – Ika – Ičići – Opatija ( lagana staza, 8 km,

cca.2,5 km)

5. Opatija ( 4 cvijeta) – Slatina – Amerikanski vrtovi – C.Sylva – Kosićevo – Dvorana M.Cvetković – Opatija ( srednje teška staza, 10 km, cca. 3 h)

Suradnjom KŠR Gorovo, Amadria Park hotela i Hrvatskog olimpijskog odbora Opatija nudi atraktivan i aktivan sadržaj koji svakako doprinosi kvaliteti turističke ponude Opatije.

Što se tiče Festivala sportske rekreacije, on se nastavlja tijekom cijelog ljeta sve do velikog finala koje će se održati na Platku 19. rujna, a čiji se program zasad drži u tajnosti jer će biti nešto doista posebno.

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije tijekom cijelog ljeta priprema brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival

sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja te je nastavljen brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji s partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!