Nordijsko hodanje Platkom i plivanje Kupom obilježili aktivnu nedjelju Festivala sportske rekreacije Platak 2020

Festival se nastavlja narednog vikenda i to odličnim programima u subotu 22. te nedjelju 23. kolovoza, jer nas očekuju dvije poznate manifestacije “Sportsko lice Platka” te “Vertikalno lice Platka”, obje u suorganizaciji s DŠR Kvarner

Rijeka – “Festival sportske rekreacije Platak 2020”, koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, ovog je vikenda, točnije u nedjelju, ponudio dva atraktivna programa i sa zadovoljstvom može reći da je “treća ipak bila sreća” te su plivači napokon zaplivali Kupom.

No, krenimo redom. Ljubitelji nordijskog hodanja su se okupili na Platku i kroz program “Roditelji i djeca u prirodi – nordijsko hodanje” pa su obitelji, predvođene vodičima iz KŠR Gorovo, prohodale stazu dužine 7 km i uživale u ljepotama Platka, kao i u ugodnoj temperaturi zraka.

Nakon završetka hodanja, putevi su vodili prema Brodu na Kupi gdje je, u svom trećem pokušaju (prvi je odgodila pandemija koronavirusa, a drugi niska temperatura vode i visoki vodostaj) održan 16. Međunarodni plivački miting “Kupom uzvodno”, tradicionalno natjecanje u plivanju koje okuplja brojne generacije i izuzetno je popularno, što je potvrdio broj sudionika kao i broj okupljenih gledatelja. Natjecanje je svečano otvorila pročelnica Upravnog odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko – goranske županije gđa. Suzana Badurina, a nakon toga su prohladnom Kupom zaplivali plivači koji su se natjecali u četiri kategorije:

1. plivačko natjecanje uzvodno 25m slobodnim stilom (po dobnim skupinama u ženskoj i muškoj konkurenciji)

2. plivanje roditelj i dijete

3. plivanje spretnosti na 25 m, s bakljama

4. plivački maraton u dužini od 500 m uzvodno – nizvodno.

Pedesetak je plivača, s obzirom na uvjete, odmah “steklo status pobjednika” jer su iskazali volju, hrabrost i sposobnost, a brojna publika je svih pozdravila velikim pljeskom. Zadovoljstvo organizatora iz Udruge “Kupa” bilo je s razlogom veliko, a svoje zadovoljstvo nisu skrivali ni svi akteri ovog događanja, jer samo uživanje u ljepotama prirode već je samo po sebi doista bilo za pamćenje.

Festival se nastavlja narednog vikenda i to odličnim programima u subotu 22. te nedjelju 23. kolovoza, jer nas očekuju dvije poznate manifestacije “Sportsko lice Platka” te “Vertikalno lice Platka”, obje u suorganizaciji s DŠR Kvarner.

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije tijekom cijelog ljeta priprema brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja te je nastavljen brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji s partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!