Nova koncertna sezona u Pogon kulture dovodi jaka regionalna imena – Od Vatrogasaca do Repetitora

Jubilarnu petu sezonu Pogona kulture otvorit će Weekend Fest na kojem će nastupiti Kries, Kazan, Alen Vitasović te Kuzma & Shaka Zulu.

Rijeka – Nova koncertna sezona u Pogonu kulture donosi brojne atraktivne nastupe u Rijeku, a sve će početi sredinom listopada za kada je najavljeno veliko okupljanje jakih imena „dijalektalne“ domaće scene. Tako će u petak i subotu, 18. i 19. listopada na Weekend Festu nastupiti Kries, Kazan, Alen Vitasović te Kuzma & Shaka Zulu.

Alen Vitasović

Jubilarnu petu sezonu Pogona kulture tako će otvoriti Kries, jedan od ponajboljih hrvatskih etno bendova koji tradiciju domaće glazbe uparuje sa suvremenim glazbenim izričajima poput rock glazbe te Kazan, zagrebačka grupa koja izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana te „aktaulizira zaboravljene priče o ljubavi, smrti, rakiji“ koji će nastupiti 18. listopada s početkom u 21 sat.

Dan kasnije, u isto vrijeme, pozornicom će zavladati „ča-val prvoborac“ i nenadmašni interpretator istarske folk-rock scene Alen Vitasović, kojemu će se pridružiti splitska rap-reaggae-dance-italo disco grupa Kuzma i Shaka Zulu nakon čijeg albuma „Prva liga“ s početka devedesetih godina niti jedan tulum nije bio isti.

Ulaznice za svaki dan su u prodaji u Dallas Music Shopu po cijeni od 70 kuna, dok će na dan koncerta stajati 10 kuna više.

Repetitor

Tjedan nakon toga, sprema se „vatrogasna zabava“. Naime, 26. listopada u Pogon kulture stižu Vatrogasci, bend koji je 1991. godine snimio pjesmu „Vatrogasac Mirko“ i u kratkom roku zaslužio status kultnog benda domaće scene, koju je učvrstio kasnijim obradama brojnih popularnih domaćih i stranih melodija. Vatrogasci u Pogonu nastupaju od 21 sat, cijena ulaznice je 60 kuna u pretprodaji i 80 kuna na dan koncerta, a na sceni će im se pridružiti i riječka „hard-pop“ atrakcija PHC!

Do kraja studenog najavljena su četiri izvrsna koncerta – 8. studenog nastupit će EKV Tribute Band, tjedan dana nakon toga World’s Best Nirvana Tribute, a mjesec zatvaraju dva odlična sastava regionalne rock scene. Tako će 29. studenog nastupiti sjajni beogradski Repetitor kojeg ubrajaju među dva ili tri ponajbolja koncertna sastava čitave regije, a dan kasnije legendarni Darko Rundek i Ekipa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!