Nova sumnja na koronavirus u KBC-u Rijeka: Prazni se klinika za infektologiju, na kontrolu poslano 5 uzoraka

Kako smo doznali od pacijenata, ispražnjena je Klinika za infektologiju, pacijente su poslali na druge odjele, a i dio medicinskog osoblja dobilo je naputke o obaveznoj zaštiti od mogućeg prijenosa virusa.

Rijeka – Nova sumnja na koronavirus pojavila se u Rijeci. Danas se u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević testiralo šest uzoraka koji su kod liječnika pobudili sumnju na koronavirus, od čega je jedan iz Rijeke. Kako je kazao ministar Beroš, svih šest je negativno, no iz Rijeke je na testiranje večeras poslano još pet novih uzoraka pacijenata kod kojih se sumnja na pojavu virusa.

– Završeno je testiranje svih šest bolesnika i informacije su dostavljene bolnicama iz kojih su upućeni uzorci. Bolesnik hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” je negativan na novi koronavirus. Iz Klinike za infektivne bolesti, KBC-a Rijeka stižu uzorci za još pet bolesnika. Tijekom noći će biti testirani uzorci bolesnika iz Rijeke i dva bolesnika koja su poslije podne hospitalizirana u našoj Klinici, javili su u priopćenju iz klinike.

No, čini se da se riječka bolnica ozbiljno sprema na mogućnost proširenja trenutačno najpoznatije svjetske epidemije i na Kvarner. Naime, kako smo doznali od pacijenata, ispražnjena je Klinika za infektologiju, pacijente su poslali na druge odjele, a i dio medicinskog osoblja dobilo je naputke o obaveznoj zaštiti od mogućeg prijenosa virusa.