Nove brojke Nacionalnog stožera Civilne zaštite – 48 novozaraženih, ukupno 1011 oboljelih od korona virusa

Nove brojke Nacionalnog stožera Civilne zaštite – 48 novozaraženih, ukupno 1011 oboljelih od korona virusa

FOTO: Screenshot YouTube

U proteklom 24-satnom razdoblju imamo povećanje broja novozaraženih za 48. To znači da je ukupno pozitivnih 1011 osoba, na početku je pressice rekao ministar Beroš

Zagreb – Danas su na press konferenciji Nacionalnog stožera Civilne zaštite prezentirane nove brojke i aktualnosti vezane za tijek epidemije korona virusa u Hrvatskoj.

– U proteklom 24-satnom razdoblju imamo povećanje broja novozaraženih za 48. To znači da je ukupno pozitivnih 1011 osoba. Ukupno je testirano 8352 uzoraka, od čega jučer 672 nova uzorka. Na respiratoru je 35 bolesnika, jedan više u odnosu na jučer. Oporavljenih je 88, odnosno za 15 više nego jučer, izvjestio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je poslao poruku onima koji žive vani. Pozvao ih je da ne dolaze za Uskrs. Kaže da će ako dođu, morati u samoizolaciju 14 dana.

– Pozivamo ih da u ovom trenutku nije pametno putovati, rekao je Capak.

Ministar Božinović nadovezao se na temu putovanja:

– Bez nužne potrebe nitko ne treba putovati, to se odnosi i na unutar zemlje. Do sada je izdano 12736 propusnica, uglavnom od strane poslodavaca.

Ministar unutarnjih poslova dotaknuo se i onih koji krše mjere:

– Nemamo želju za jakom policijskom kontrolom. To je u skladu sa zakonskim okvirom. Policijskih službenika je 20.000, svaki dan ih je 7000 angažirano

Kompletnu tiskovnu konferenciju možete pogledati na sljedećoj poveznici.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!