Novi kolektivni ugovor za dan sv. Florijana: Vatrogascima veće plaće i bolji financijski uvjeti rada @ Rijeka

U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke potpisan je novi kolektivni ugovor kojim je vatrogascima je povećana plaća za 3%, osigurana sredstva za isplatu stimulativnih otpremnina, regresa za godišnji odmor te božićnice.

Rijeka – Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke potpisala je novi kolektivni ugovor kojim su osigurani bolji uvjeti za sve radnike. U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke potpisan je novi kolektivni ugovor kojim je vatrogascima je povećana plaća za 3%, osigurana sredstva za isplatu stimulativnih otpremnina, regresa za godišnji odmor te božićnice. Ugovore su na dan vatrogasaca i njihovog zaštitnika sv. Florijana potpisali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zapovjednik JVPGR Hinko Mance te predsjednik Sindikata vatrogasaca Rijeka Goran Hibler.

Današnjem potpisivanju ugovora nazočili su i pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Grada Rijeke Mladen Vukelić, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Rijeka Damir Mlinac, županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac i članovi Upravnog vijeća JVPGR.

Vatrogasci – sila za sve probleme

– Današnjim ugovorom definirali smo način obračuna plaća i poboljšanje uvjeta rada vatrogasaca, kazao je Obersnel koji je ovom prilikom čestitao dan vatrogasaca te im zahvalio na njihovom radu.

– Gradska profesionalna postrojba je jedina prava sila kojom Grad raspolaže za rješavanje svih problema, ne samo onih vezanih uz požare, rekao je gradonačelnik i spomenuo prošlogodišnju hvalevrijednu akciju gašenja požara u Dalmaciji čime su riječki vatrogasci dokazali svoj profesionalan odnos, učenost i kvalitetu obuke i uvježbanost.

– Otkako je Grad preuzeo postrojbu, podignut je standard voznog parka i osobne opreme koji je iznad razine prosjeka u Hrvatskoj, rekao je Obersnel te dodao kako će Grad do kraja godine za povećanje učinkovitosti i sigurnosti izdvojiti dodatnih 11 milijuna kuna kojima će se financirati nabava manjih vatrogasnih vozila.

JVPGR je prošle godine nabavio osobnu zaštitnu opremu u vrijednosti od milijun kuna, a ove se godine planira i obnova sustava za odsisavanje ispušnih plinova iz garaže VP Centar.

Godišnje 1.500 intervencija

Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke danas broji 136 radnika od kojih je njih 133 zaposleno kao operativni vatrogasci, a u tekućoj se godini planira zaposliti još 9 novih vatrogasaca. Postrojba djeluje na području grada Rijeke i riječkog prstena te po potrebi i na prostoru cijele Hrvatske zbog čega je prošle godine bila na šest akcija ispomoći u drugim županijama radi gašenja požara na otvorenom prostoru.

Vatrogasci godišnje obave oko 1.500 intervencija od kojih je 55 posto požara, najviše otvorenog prostora i stambenih objekata i 45 posto tehničkih intervencija od kojih je najviše intervencija uzrokovano vremenskim nepogodama i spašavanja u stambenim objektima i na otvorenom.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!