Novi riječki glazbeni program – Ciklus Furioza započinje 15. lipnja besplatnim koncertom Punčki na Delti @ Rijeka

Programski pravac Kuhinja, odnosno Ciklus Furioza u suradnji s Distune Promotion najavljuju i glavni koncert sezone – nastup američke kantautorice Chelsea Wolfe na Trsatskoj gradini 1. kolovoza s belgijskim hardcore sastavom Brutus kao predgrupom.

Rijeka – Programski pravac Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture predstavlja novi glazbeni program, Ciklus Furioza, u sklopu kojeg će se ovoga ljeta na četiri iznimne riječke lokacije na otvorenom održati koncerti ženskih glazbenica, predstavnica različitih žanrova.

Prva ljetna sezona Ciklusa Furioza otvara se u petak, 15. lipnja i to koncertom energičnih postpankerica iz sastava Punčke kojima se riječki koncert smjestio na razmeđi upravo završene i vrlo uspješne europske i za jesen najavljene azijske turneje. Punčke na nastupima predstavljaju, među ostalim, i novi materijal s nedavno objavljenog EP-ja Valovi, kao i novog bubnjara Gorana Nježića, koji s Lucijom Ivšić (vokal, gitara) i Anjom Tkalec (bas) čini uspješni trojac. Koncert će se održati na otvorenom, u industrijskoj zoni tzv. Delte 5, ispred nekadašnje zgrade Ivexa, u sklopu popodnevno-večernjeg događanja Delta otvoreno.

Program Delta otvoreno počinje u kasnopopodnevnim satima kada će se svim zainteresiranim posjetiteljima predstaviti korisnici zgrade Delta 5 – kulturne udruge, umjetnici, glazbenici, arhitekti i ostali i to putem različitih predstava, projekcija, radionica, predavanja, nastupa i otvorenih vrata svih studija u kojima će se moći družiti i ‘ćakulati s umjetnicima’. U programu sudjeluju: RE:EASA, Riječki planinarski savez, Artist run space – Delta 5, ProPuh, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka, preddiplomski studij Gluma i mediji – UniRi, sastav Žlice i gitara i Matica umirovljenika. U dvorištu pred zgradom, bit će ponuđena jela ‘radničke gastronomije’ uz glazbenu pratnju DJ-ice Ane Antonove. S mrakom na Delti, započet će i koncert Punčki. Sav program je besplatan za posjetitelje.

Programski pravac Kuhinja, odnosno Ciklus Furioza u suradnji s Distune Promotion najavljuju i glavni koncert sezone – nastup američke kantautorice Chelsea Wolfe na Trsatskoj gradini 1. kolovoza s belgijskim hardcore sastavom Brutus kao predgrupom. Wolfe će to biti prvi samostalni nastup u ovom dijelu Europe gdje u sklopu turneje promovira svoj šesti album Hiss Spun s kojim je učvrstila status jedne od najupečatljivijih underground glazbenica današnjice. Njen će specifičan glazbeni izričaj, kombinaciju gotha, industrije, slojevitih tekstova i bogate zvučne kulise, još više naglasiti bajkoviti ambijent Trsatske gradine. Završila je prodaja ulaznica ranograbilica po povoljnijoj cijeni, sada cijena pojedinačne ulaznice iznosi 125 kn, a na dan koncerta će biti 155 kn. Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio, Dallas music shopu Rijeka i Vintage baru Trsatska gradina.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!