Novi život starih predmeta vol.2 – KD Čistoća poziva na sudjelovanje na izložbi recikliranih predmeta

Žiri će odabrati 10 najboljih radova koji će biti izloženi u Riperaju u razdoblju od 14. prosinca 2020. godine do 8. siječnja 2021. godine

Rijeka – Po uzoru na prošlu godinu, KD Čistoća d.o.o. Rijeka poziva sve zainteresirane na prijavu radova za izložbu recikliranih dizajniranih predmeta u Riperaju.

”Novi život starih predmeta” je osmišljen s ciljem podrške građanima u njihovom nastojanju da utječu na sprječavanje nastanka otpada i poticanje ponovne uporabe.

Akcija započinje 16. studenog, a završava 6. prosinca 2020., a svi imaju pravo sudjelovanja. Žiri će odabrati 10 najboljih radova koji će biti izloženi u Riperaju u razdoblju od 14. prosinca 2020. godine do 8. siječnja 2021. godine.

Autori odabranih 10 radova će biti nagrađeni s po dvije ulaznice za predstavu Orašar koja će se održati 19. prosinca 2020. godine u HNK Ivana pl. Zajca.

Svi zainteresirani mogu svoje radove prijaviti slanjem fotografije rada uz ime i prezime (ili pseudonim), naslov rada i kratki opis koncepta na e-mail info@cistoca-ri.hr. KD Čistoća moli da fotografije budu u visokoj rezoluciji.

Žiri će sustavom bodova ocjenjivati sljedeće:

  • krajnji je proizvod izrađen od otpadnog materijala ili predmeta koji bi u protivnom bili odbačeni,
  • kreativni koncept rada i filozofiju oblikovanja, funkcionalnost (ukoliko se radi o novom uporabnom predmetu – upcycle / nadciklaža)
  • estetiku (boje, kompoziciju, urednost izvedbe).
  • Iako ne moraju nužno svi kriteriji biti zastupljeni, svi će biti bodovani.

Veći radovi koji zahtijevaju više prostora ili su teški pa su za njihov transport potrebni posebni alati i strojevi ili ih nije moguće smjestiti u prostor Riperaja, a žiri ih je odabrao u prvih 10 radova, bit će izložene kao fotografije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!