Novo gostovanje Teatra Exit u Rijeci – Višestruko nagrađivana “Pluća” u režiji Aide Bukvić ovog četvrtka u HKD-u na Sušaku

„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja.

Rijeka – Teatar Exit u studenom ponovno gostuje u HKD-u na Sušaku – u četvrtak 28.11. dolazi višestruko nagrađivana predstava „Pluća“ u režiji Aide Bukvić. Ova koprodukcija Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak nastala je prema tekstu Duncana Macmillana, a glavne uloge povjerene su dvoje provjerenih glumaca, Jadranki Đokić i Amaru Bukviću.

Redateljica ovako opisuje „Pluća“: Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, voze se i automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Ulaznice se mogu kupiti online preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i caffe baru Nad Urom te sat vremena prije predstave na blagajni HKD-a.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!