Novo gradilište: Nakon Svih svetih kreće izgradnja kapitalnog projekta proširenja groblja u Jelenju

U Općini Jelenje danas je potpisan ugovor s izvođačem radova za izgradnju kapitalnog projekta za ovo mandatno razdoblje

Dražice – Nakon provedenog javnog natječaja za izgradnju, odnosno proširenje groblja u Jelenju na novoj parceli izabrana je tvrtka Građevinar d.o.o. Rijeka. Kapacitet groblja kada se završi kompletan projekt tako će biti dostatan za sljedećih nekoliko desetljeća jer se planiraju izgraditi ukupno 333 nova grobna mjesta. Izgradnja će biti podijeljena u nekoliko faza, a nakon Svih Svetih započinje gradnja prve faze od ukupno 68 novih grobnica. Uz grobnice izgradit će se oborinska odvodnja, tlakavci te rasvjeta. Ukupna vrijednost radova u prvoj fazi je 902 tisuće kuna, a rok za izvođenje je 90 dana. Ugovor je potpisan od strane izvođača Petre Kapelnik Oštrić, direktorice iz građevinske tvrtke Građevinar d.o.o. Rijeka te Roberta Marčelje, načelnika Općine Jelenje.

– Sukladno programu Dokazane snage Jelenja, prema kojemu smo dobili povjerenje naših sumještana, proširujemo jelenjsko groblje. Sve faze proširenja do sada bile su unutar postojećih gabarita groblja u Jelenju. Groblje sada širimo na novu parcelu jer su postojeći kapaciteti gotovo popunjeni. Prije same izgradnje riješena je kompletna imovinsko-pravna dokumentacija, od izmjena Prostornog plana , dobivanja svih potrebitih dozvola, otkupa terena, provedbe javnog natječaja za izgradnju. Pripreme za taj ogroman projekt radile su se paralelno sa svim ostalim projektima koje gradimo na području našeg Jelenja. Preko tri godine aktivno radimo proširenju groblja u Jelenju, kako bi projekt stigao do faze izgradnje, u kojoj se danas nalazimo, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako će to biti već treće otvoreno gradilište u ovom mandatnom razdoblju.

Naime, nakon obnove spomenika Podhumskim žrtvama koje je dovršeno, otvaranja gradilišta i izgradnje mosta i polazišne točke u Podkilavcu, koje je upravo u izgradnji, proširenje groblja bit će treći kapitalni projekt koji se gradi u ovom mandatnom razdoblju.