15. MAŠKARANI KLAPSKI MARATON - Sve je spremno za maškarani spektakl!

Autor: Nikola Cvjetović 31.01.2024

maskarani_klapski_maraton-52069

Od Galeba, preko Indije do svinjske problematike – sve u jednu večer!

Opatija - Sve je spremno za "Maškarani klapski maraton", spektakl koji ova manifestacija donosi godinama i koja će u petak, 2. veljače s početkom u 20 sati, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji, zaživjeti svoje jubilarno 15. izdanje.

Podsjetimo, organizator Udruga "MKM" i za ovu godinu najavljuje nastup klapa koje će se natjecati izvodeći poznate skladbe u novim aranžmanima i sa duhovitim verzijama tekstova koji se dotiču aktualnih tema koje nas okružuju.Tematski će se ove godine dotaknuti broda Galeb, "odvesti publiku u indijski ambijent", progovoriti o "svinjskoj problematici", a bit će tu još raznoraznih tema koje će klape obraditi na duhovit i raspjevan način. Praksa da o najboljima odlučuju i publika i žiri, a zbroj njihovih bodova donosi i ukupan plasman te tri novčane nagrade nastavlja se i ove godine. Ponovno će zapjevati klape s Primorja i klape iz Dalmacije što je svakako potvrda da se popularnost ove manifestacije proširila izvan Kvarnera, pa će tako boje Primorja braniti Ženska klapa Hreljin (prošlogodišnje pobjednice), Muška klapa Kastav, klapa Skalin Matulji te klapa Sv. Jakov Jadranovo, dok će boje Dalmacije braniti mješovita klapa Koštil s Korčule, klapa Mimoza Split te klapa Podvorje Kaštel Sućurac.

Prema najavi organizatora, tematski će i ove godine biti raznovrsno i duhovito, posebnu opatijsku večer otvorit će izvrsni Sakraboyski Band, a u revijalnom programu nastupit će sjajna klapa Baladur. Voditeljski dvojac je onaj provjereni i nenadmašni – Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta, a organizatori najavljuju i goste iznenađenja za koje vjeruju da nikoga neće ostavit ravnodušnim. Isto tako, posebna priča je uvijek zanimljiv i odlično raspoložen žiri koji će brojiti dvanaest članova te će svoj sud o nastupu klapa dati Damir Kedžo, Branko Uvodić, Andrej Baša, Barbara Udovičić, Ermina Duraj, Aleksandra Kućel Ilić, Mileva Pavlović, Mario Kružić, Marina Medarić, Slavica Mrkić Modrić i Tamara Klimko Černeka, dok je predsjednik žirija tradicionalno Nikola Koktelsi Peršić.

Prema svemu navedenom bit će to doista posebna večer, a valja napomenuti da ulaznica još uvijek ima i to za tribine (ne puno ali ima) uz napomenu da ih neće biti moguće kupiti na ulazu u dvoranu na dan eventa. Zato ih valja na vrijeme nabaviti i to online putem sistema www.mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima Festival Opatija, Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka... Cijena ulaznica za tribine je popularna i iznosi 7 € .

Da će atmosfera biti nenadmašno maškarano vesela, ne treba uopće sumnjati. Mašakarani klapski maraton ne bi trebalo propustiti jer je jednostavno – jedinstven!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...