Aktivna Hrvatska u Kostreni

Autor: Sanja Tumara 19.03.2023

kostrena_sportska_rekreacija_2023__2_ Foto: SSR "Sport za sve" PGŽ

Turistička zajednica općine Kostrena, KŠR Gorovo, Nordic Walking Team Opatija te projekt Aktivna Hrvatska ponudili su program za sve generacije i to se pokazalo punim pogotkom.

Kostrena - Sjajan sportsko-rekreacijski dan obilježio je početak proljetne sezone aktivnosti ove vrste u Kostreni, a bogat program je privukao brojne sudionike i posjetitelje u Žurkovo. Turistička zajednica općine Kostrena, KŠR Gorovo, Nordic Walking Team Opatija te projekt Aktivna Hrvatska ponudili su program za sve generacije i to se pokazalo punim pogotkom.

Sve je započelo programom "Vježbajmo zajedno" kroz kojeg su se sudionici pripremili za program pod nazivom "Korakom do zdravlja" – nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene. Brojni sudionici odabrali su jednu od tri rute, shodno svojim tjelesnim predispozicijama i željama, a organizator je za sve pripremio štapove za hodanje, kape te okrjepu.

Dok su hodači bili na svojim rutama, svi zainteresirani su se mogli uključiti u brojne sportsko-rekreativne igre u organizaciji KŠR Gorovo, pa su brojni iskoristili priliku zaigrati badminton, hokej, kuglati ili gađati metu. Zainteresirani su posjetili i isprobali atraktivni poligon streličarstva kojeg je pripremio SK Ajkule Rijeka, a uz stručno vodstvo početnici su mogli savladati osnove ovog atraktivnog sporta. Cjelokupni program je upotpunilo i rekreativno jahanje konja za djecu i roditelje, glazbenu je podlogu pripremio DJ Vedran, a voditelj programa je bio Dražen Turina Šajeta.

kostrena_sportska_rekreacija_2023__3_
kostrena_sportska_rekreacija_2023__4_

Posebnu dimenziju cijelom sportsko-rekreativnom događanju donio je program Aktivna Hrvatska čiji je tim, za sve prijavljene, održao jedinstveni trening pod vodstvom tima Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a sam program vodila je popularna Renata Sopek. Ovaj atraktivni program održava se već jedanaest godina i u Kostreni je ponudio popularno vježbanje na otvorenom koje je privuklo brojne sudionike.

Podsjetimo, program je to pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića i uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora, a promiče zdrav način života i jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih u Hrvatskoj.

Povratkom hodača i završetkom treninga Aktivne Hrvatske završio je prvi dan proljetnog izdanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u Kostreni, koje se održavaju u suradnji TZ Općine Kostrena te brojnih partnera, a nove aktivnosti najavljuju se već za narednu nedjelju. Bit će to još jedno sjajno proljeće u Kostreni.

kostrena_sportska_rekreacija_2023__1_
pocket icon

Zanimljive sportske aktivnosti u kostreni privukle brojne sudionike

Više sa portala torpedo.media ...