Aktivni dani ovog vikenda u Kostreni

Autor: Sanja Monar 16.03.2023

wp-content/uploads/2021/05/Kostrena-Aktivna-Hrvatska-vjezbanje.jpgFoto: Arhiva

Aktivna Hrvatska s Renatom Sopek, nordijsko hodanje, jahanje konja i još puno toga...

Kostrena - Aktivnosti u prirodi u Kostreni skoro pa i ne prestaju tijekom cijele godine, a proljetno otvaranje nove sezone rekreativno sportskih aktivnosti, koje će se dogoditi u nedjelju 19. ožujka, donosi doista sjajan program.

Turistička zajednica općine Kostrena, KŠR Gorovo, Nordic Walking Team Opatija te projekt Aktivna Hrvatska pripremaju program za sve generacije i to u Žurkovu, koje će biti polazište, središnje mjesto te ishodište programa. Sve započinje u 10:00 sati programom "Vježbajmo zajedno" kroz kojeg će se sudionici pripremiti za program pod nazivom "Korakom do zdravlja" – nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene, koji će s početkom u 10:15 sati ponuditi čak tri moguće rute, sve prema mogućnostima i ambicijama sudionika:

Ruta 1. "Ruta Put Mora"- Žurkovo – šetnica "Put mora"- Lučica "Stara voda" - šetnica "Put mora" – Žurkovo. Lagana staza dužine 7 km i u trajanju od cca 1:45h hoda

Ruta 2. "Staza Kostrenska počivala" – Žurkovo - motel Sv. Lucija - Crkva Sv. Lucije- Rožmanići -
Šetnica "Put mora" – Žurkovo. Srednje teška staza dužine 7 km i u trajanju od cca 2h hoda


Ruta 3. "Rimska Staza" – Žurkovo - motel Sv. Lucija – Glavani – Soline - trim staza - Crkva Sv. Lucije – Žuknica – Žurkovo. Srednje teška staza dužine 9km, i u trajanju od cca 2:30h
hoda


Organizator je za sve sudionike programa nordijskog hodanja osigurao štapove, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a program vode licencirani instruktori nordijskog hodanja.

-U Žurkovu će sve zainteresirane u terminu od 10 do 13 sati čekati i sportsko rekreativna zona za djecu koja će najmlađima ponuditi brojne sportsko rekreativne igre u organizaciji KŠR Gorovo. Uz sve navedeno treba najaviti i atraktivni poligon streličarstva kojeg priprema SK Ajkule Rijeka i na kojem će se održati pokazna aktivnosti za djecu i roditelje. Cjelokupni program će upotpuniti i rekreativno jahanje konja za djecu i roditelje, što će svakako biti posebna atrakcija. Cjelokupni ugođaj upotpunit će DJ Vedran te voditelj Dražen Turina Šajeta, najavljuju organizatori.

U sve navede aktivnosti zainteresirani se mogu uključiti neposredno na licu mjesta, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na 091/ 420 0650 te putem maila na: ksr.gorovo@gmail.com ili u TZOK na broj 051 289 207 i na mail: tzo-kostrena@ri.t-com.hr.

Ovom izvrsnom aktivnom danu, ističu iz TZ, posebnu će dimenziju dati program Aktivna Hrvatska čiji tim poziva sve zainteresirane na jedinstveni trening u Kostrenu. S početkom u 11 sati, u Žurkovu, trening će voditi tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, a sam program pod vodstvom popularne Renate Sopek ponudit će već poznato vježbanje na otvorenom koje, kroz projekt Aktivna Hrvatska, živi svoju jedanaestu sezonu. Program je to pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića i uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Uz svoje partnere organizator priprema osvježenje i još poneko iznenađenje, a svi zainteresirani za trening trebaju se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr.

-Prema svemu navedenom bit će to sjajna sportsko rekreacijska nedjelja u Kostreni koju nikako ne bi trebalo propustiti. Vidimo se na Žurkovu, poručuju organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...