Anketa: EU izbori - HDZ blizu šest mandata, SDP-u 4

Autor: Sanja Tumara 07.06.2024

izbori_ilustracije_glasanje_biracka_mjesta__1_ Foto: ilustracija

Na trećem je mjestu, prema anketi, Možemo! sa 6,5 posto, četvrti je Most sa Hrvatskim suverenistima i HSP-om, koje podržava 6,1 posto ispitanih, a prag prelazi i Domovinski pokret.

Rijeka – Izbori za članove Europskog parlamenta održavaju se za dva dana, pa je provedena posljednja predizborna anketa.

„Prvi izbor, i to za čak 31,9 posto ispitanih, je HDZ. Nije to nikakvo iznenađenje, pogotovo s obzirom na rezultat nedavno održanih parlamentarnih izbora. Drugi je SDP, čiju bi koaliciju zaokružilo 24,6 posto ispitanih“, donosi Dnevnik.hr.

Na trećem je mjestu, prema anketi, Možemo! sa 6,5 posto, četvrti je Most sa Hrvatskim suverenistima i HSP-om, koje podržava 6,1 posto ispitanih. Prag prelazi i Domovinski pokret, koji je na 5,8 posto podrške. Nekoliko je stranaka blizu izbornom pragu i još postoji nada da će ga preskočiti.

Kada postotke pretvorimo u mandate, HDZ bi osvojio 5 mandata, SDP i partneri 4, a Možemo!, Most i Domovinski pokret po jedan, s tim da je HDZ blizu osvajanja šestog mandata, što ovisi o listama koje su "granične".

No, to su tek anketa i trenutačni trendovi. Odluka pada u nedjelju, 9. lipnja. A odluka je – na svima nama.

Istraživanje je za Dnevnik Nove TV od 3. do 5. lipnja provela agencija IPSOS, CATI metodom na uzorku od 1001 ispitanika. Pogreška mjerenja je +/- 4 posto.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...