Apel vatrogasaca građanima: Budite odgovorni

Autor: Sanja Tumara 09.08.2022

vatra,_pozar,_okucnica Foto: ilustracija

Hrvatska vatrogasna zajednica pozvala je građane na odgovorno ponašanje zbog vrlo visokog indeksa opasnosti od izbijanja požara. U Crikvenici novi požar.

RIJEKA - Iz Hrvatske vatrogasne zajednice pozvali su jučer građane na odgovorno ponašanje zbog vrlo visokog indeksa opasnosti od izbijanja požara. Kao što znamo, temperature su visoke, a u zadnje smo vrijeme, nažalost, svjedoci nekoliko požara na raznim lokacijama u Hrvatskoj.
U Crikvenici danas ponovno gori, nakon što su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Crikvenica preksinoć ugasili požar borove šume i raslinja ispod Sopaljske prema ljubavnoj stazici, a intervenciju na jednom požaru imali su i jučer. Noćas je, pak, buknuo veliki požar i u blizini plaže Zrće na Pagu.
Javna vatrogasna postrojba Rijeka godišnje ima oko 1300 intervencija, a mi podsjećamo da je od 1. lipnja do 31. listopada 2022. godine zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru na području Primorsko-goranske županije jer je proglašena velika ili vrlo velika opasnost od požara. Našim odgovornim ponašanjem pomažemo vatrogascima, a u slučaju požara ili nesreće, nazovimo vatrogasce na telefonski broj 193.