Austrijanci slavili i u muškoj i u ženskoj kategoriji na 12. Carnival Snowboard Sessionu

Autor: Marina Pauletić 13.02.2023

foto_dario_marsanic-59736 Foto: Dario Maršanić

Natjecanje je okupilo 34 natjecatelja i natjecateljice iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Ukrajine.

Platak - Austrijanci, Konrad Sonne u muškoj i Mara Salmina u ženskoj kategoriji, najbolji su natjecatelji 12. Carnival Snowboard Sessiona koji se danas održao u snowboard parku na dnu staze Radeševo na Platku.

Odlični uvjeti na stazi, koju su zajednički pripremili Goranski sportski centar i Snowboard klub Nine, u kombinaciji sa savršenim vremenskim uvjetima te raspoloženi natjecatelji i natjecateljice priuštili su svima koji su se namjerno ili nenamjerno zatekli na 12. Carnival Snowboard Sessionu da uživaju u atraktivnom sportskom cjelodnevnom događanju.

foto_dario_marsanic-48510

Natjecanje je okupilo 34 natjecatelja i natjecateljice iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Ukrajine. Od njih 34, 14 se natjecalo u seniorskoj kategoriji (11 muškaraca, 3 žene), 7 u juniorskoj kategoriji (5 muškarca, 2 žene) te 13 u dječjoj kategoriji (10 dječaka, 3 djevojčice). Najmlađi natjecatelj imao je pet godina.

Nagradni fond od 1.000 eura raspoređen je među natjecateljima i natjecateljicama u seniorskoj kategoriji koji su osvojili prva tri mjesta. U muškoj kategoriji to su Konrad Sonne (1. mjesto), Antun Hofer (2. mjesto) i Fran Zeman (3. mjesto), te Mara Salmina (1. mjesto), Mariella Kreitmayr (2. mjesto) i Nikolina Mišeta (3. mjesto) u ženskoj.

foto_dario_marsanic

U juniorskoj kategoriji, u kojoj su se natjecali dečki i cure rođeni od 2004. do 2008. godine, poredak je sljedeći: Mauro Šoić (1. mjesto), Matan Pletikosić (2. mjesto) i Fabijan Vidaković (3. mjesto). U juniorskoj kategoriji natjecale su se dvije djevojke - Luiza Jugo (1. mjesto) i Laura Đurović (2. mjesto).

Rođeni nakon 2008. godine natjecali su se u dječjoj kategoriji, a oni su imali i najglasnije navijače. Među dječacima prva tri mjesta su osvojili: Val Ekić (1. mjesto), Matija Sviben (2. mjesto) i Petar Pletikosić (3. mjesto), a među djevojčicama: Hana Sviben (1. mjesto), Vita Zekić (2. mjesto) i Ena Rengel (3. mjesto). Natjecanje je bilo i prvenstvo Primorsko-goranske županije.

Carnival Snowboard Sessiona podupiru Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarner, Turistička zajednica Rijeka, Goranski sportski centar i Skijaški savez Primorsko-goranske županije. Medijski pokriva KIGO.hr.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...