Austrijski državljanin zatečen kako vozi s 2,33 promila alkohola u krvi

Autor: Portal Torpedo 30.12.2021

stop policija

Vozač je upravljao osobnim vozilom marke Mazda, austrijskih registracijskih oznaka, te je priveden u policijsku postaju kako ne bi nastavio ugrožavanje sigurnosti prometa.

Crikvenica – Crikvenička policija je sinoć oko 20.10 sati prilikom redovnog nadzora prometa u Novom Vinodolskom, u Primorskoj ulici zaustavila 57-godišnjeg austrijskog državljanina pri utjecaju alkohola od 2,33 g/kg. Spomenuti vozač je upravljao osobnim vozilom marke Mazda, austrijskih registracijskih oznaka, te je priveden u policijsku postaju kako ne bi nastavio ugrožavanje sigurnosti prometa.
Isto tako, delnička policija je jučer u 11.10 sati na širem delničkom području zaustavila 46-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Citroen, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je upravljao vozilom dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom “B” kategorije.
Protiv obojice vozača podnijeti su optužni prijedlozi u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 46-godišnjak je sankcioniran i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana evidentirane su i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Iz PU primorsko-goranske i ovom prilikom vozače na maksimalni oprez i odgovorno ponašanje u prometu te dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

U cilju prevencije prometnih nesreća, stradavanja ili ozljeđivanja sudionika u prometu te nastanka materijalne štete, vozačima koji su konzumirali alkohol iz PU primorsko-goranske savjetuju:

NE ZABORAVITE: Za vožnju pod utjecajem alkohola nema opravdanja jer time u opasnost dovodite ne samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu.

Više sa portala torpedo.media ...