Baby Lasagna – još jedna lekcija iz skromnosti

Autor: Sanja Tumara 16.05.2024

baby_lasagna_2024__1_

Marko Purišić od Vlade je dobio nagradu od 50.000 eura, ali ju je odlučio donirati. Premijer je potvrdio da će ispuniti njegovu želju.

Rijeka - "Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći.

Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje, te ime Hrvatske vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala", objavio je Marko Purišić, svjetski poznati Baby Lasagna, na svom Instagram profilu.

Naime, premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade odlučio je da će Marka nagraditi s 50 tisuća eura zbog iznimne promocije Hrvatske u Europi.

I tako je dečko iz Istre još jednom očitao lekciju iz skromnosti cijeloj Hrvatskoj i još jednom dokazao da su oni „mali“, zapravo – najveći! Ovim nas je činom podsjetio što bi nam svima trebale biti najveće vrijednosti.

Jer, poštenje, skromnost, ljubav prema obitelji, bližnjima pa i domovini, domoljublje, sve se to puno bolje dokazuje konkretnim potezima, nego busanjem u prsa „junačka“.

Odlična je vijest da je premijer Plenković potvrdio novinarima da će ispuniti Markovu želju:

„Smatram da je sjajan, baš onakav kakav sam ga i osjetio kad smo razgovarali u nedjelju na dočeku. Nema problema, mi ćemo to upravo onako kako je dogovoreno i napraviti. Čak sam rekao kolegama, koliko sam ga ja osjetio, on će sigurno dati onome kome je potrebnije i točno je tako bilo".

baby_lasagna_2024__2_
baby_lasagna_2024__3_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...