Butković: Krećemo s izgradnjom novog Krčkog mosta

Autor: Sanja Tumara 08.04.2024

cvor_trinajstici_otvorenje__15__w1200-05817 Foto: arhiva

„Novi Krčki most bit će duljine 850 m, vijadukt Krk 900 metara, tunel 740 m, a izgradit će se i 3 čvorišta za povezivanje na postojeću infrastrukturu“, najavio je ministar Oleg Butković.

Rijeka – „Nakon obnove starog Krčkog mosta, krećemo i s izgradnjom novog mosta. Radi se o cjelovitom rješenju za povezivanje budućeg kontejnerskog terminala u Omišlju s novim cestovnim i željezničkim pristupom, krakom Nizinske pruge od Krasice s odvojkom na Krk“, najavio je ministar mora, prometa i infrastrukture i nositelj liste HDZ-a i partnera za 8. izbornu jedinicu Oleg Butković.

„To je rješenje, ne samo za već prekapacitirani postojeći Krčki most, već i potpuno nova prometna cjelina koja bi trebala zadovoljiti kapacitete budućeg tereta. Planirani zahvat duljine je 7 km i obuhvaća pristupnu cestu s priključkom od autoceste do novog mosta i spojne ceste na otoku Krku do čvorišta Omišalj – sjever:

• novi Krčki most bit će duljine 850 m
• vijadukt Krk 900 metara
• tunel 740 m, a izgradit će se i 3 čvorišta za povezivanje na postojeću infrastrukturu!

Prvi korak je već učinjen i pri kraju je nabava za projektiranje izgradnje novog Krčkog mosta“, pohvalio se Butković na Facebooku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...