COP28 i Primorsko-goranska županija “Pogled na društvenu klimu oko KLIME”

Autor: Nikola Cvjetović 21.11.2023

mreza1

Zelena mreža Primorsko-goranske županije upriličila je konferenciju za medije kako bi u javnosti adresirala aktualne trendove povezane s klimatskim promjenama kao i tematizirala lokalne problematike, djelovanje donositelja odluka kao i cijele zajednice, a naročito izazove s kojima se suočavamo, a posebice one s kojima ćemo se tek suočavati obzirom na procese donošenja odluka.

Rijeka - Uoči događaju pod nazivom COP28, kao 28. godišnjem klimatskom sastanku Ujedinjenih naroda (UN) na kojem će se u Dubaiju, od 30. studenog do 12. prosinca 2023. godine, sastati svjetski čelnici kako bi raspravljali o tome kako ograničiti i pripremiti se za buduće klimatske promjene, Zelena mreža Primorsko-goranske županije upriličila je konferenciju za medije kako bi u javnosti adresirala aktualne trendove povezane s klimatskim promjenama kao i tematizirala lokalne problematike, djelovanje donositelja odluka kao i cijele zajednice, a naročito izazove s kojima se suočavamo, a posebice one s kojima ćemo se tek suočavati obzirom na procese donošenja odluka.

Kako bismo aktivnostima Zelene mreže PGŽ adresirali lokalne okolišne problematike u kontekstu aktualnih i planiranih projekata uzimajući u obzir globalne trendove i povezane prijetnje, Mreža je pokrenula istraživanje među važnim dionicima i javnosti, s ciljem utvrđivanja percepcije donositelja odluka o klimatskim prijetnjama koje će djelovati na sve sfere življenja u PGŽ i kako oni namjeravaju te prijetnje uključiti u procese odlučivanja.


Zelena mreža PGŽ je neformalna platforma, osnovana u ožujku 2023. u okviru projekta CO-GREEN, okuplja gotovo 35 građanskih inicijativa, udruga, ustanova, fakulteta, tvrtki te pojedinaca s područja Primorsko-goranske županije, a koja umežavanjem i iniciranjem lokalnih akcija nudi svoj odgovor na prepoznate okolišne probleme te adresira one koji su od interesa građana s područja naše županije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...