Crni vikend u prometu: 40 prometnih nesreća i dvije smrtno stradale osobe

Autor: Sanja Tumara 27.05.2024

policija_ilustracija_2023_promet__1_ Foto: ilustracija

Najveća brzina od 111 km/h zabilježena je 26. svibnja oko 19 sati u Supetarskoj Dragi na otoku Rabu.

Rijeka - Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 209 prometnih prekršaja. Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa - 33, prekoračenja brzine - 25, vožnje pod utjecajem alkohola - sedam te pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Zabilježena su i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 134 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 111 km/h zabilježena je 26. svibnja oko 19 sati u Supetarskoj Dragi na otoku Rabu, gdje se vozač osobnog vozila njemačkih nacionalnih oznaka kretao navedenom brzinom, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 60 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,91 g/kg izmjerena je noćas oko 2,10 sati na autocesti A7 kod tunela Škurinje I., gdje je policija zaustavila 25-godišnjeg vozača osobnog vozila zagrebačkih nacionalnih oznaka.

Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 2650 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Osim ovih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 40 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe smrtno stradale, tri osobe su teže i jedna je osoba teže, dok je deset osoba lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...