Dan otvorenih vrata Krila Kvarnera i Airshow u lipnju na Grobniku

Autor: Marina Pauletić 23.04.2024

krila_kvarnera_dan_otvorenih_vrata_2022__1_ Foto: arhiva

Posjetitelji će moći pratiti letenje i preko velikog ekrana na Grobničkom polju.

Grobnik - Zrakoplovno društvo „Krila Kvarnera” organizira „Dan otvorenih vrata Krila Kvarnera” na aerodromu Grobnik 15.lipnja. U slučaju lošeg vremena, rezervni datum je 16.lipnja. Program će se održati od 11:00 do 18:00 sati.

„Takvim događajem ZD Krila Kvarnera će prezentirati svoje aktivnosti i letačke sposobnosti građanstvu, zaljubljenicima u letenje, sport i prirodu te svima onima željnim atrakcije na našem području. Svake godine ovaj događaj broji sve više pilota sudionika i posjetitelja“, pojašnjavaju organizatori.

krila_kvarnera_dan_otvorenih_vrata_2022__9_ Foto: arhiva

ZD Krila Kvarnera se sastoji od 5 članica, odnosno klubova koji nezavisno djeluju na aerodromu Grobnik. To su: Pilotski klub Krila Kvarnera, Jedriličarski klub Krila Kvarnera, Padobranski klub Krila Kvarnera, Klub za slobodno letenje Krila Kvarnera (zmajari) te Klub za samogradnju Krila Kvarnera. Ove godine dolazi i rekordni broj gostujućih pilota iz svijeta sportskog u akrobatskog letenja koji će obogatiti program. Da je riječ o spektakularnom događaju ukazuje i sudjelovanje eskadrile Royal Jordanian Falcons, tj. kraljevskog nacionalnog akrobatskog tima iz Jordana.

Program (ukratko):
-iskakanje padobranaca u cilj,
-letenje slobodnim i motornim zmajevima,
-letenje akrobatskih, vojnih, sportskih i ostalih aviona i helikoptera, (Yak 52, Bulldog, Galeb G2, Staudacher, Pitts S2, Fox, Aero 3, Slovenska vojska, Čavka, Helikopter, Royal Jordanian Falcons, Zlin 526, Formacija 4 Virusa, Cessna 172, Savannah),
-letenje paraglajderima,
-letenje avio modelima.

krila_kvarnera_dan_otvorenih_vrata_2022__4_ Foto: arhiva

„Posjetitelji će moći pratiti letenje i preko velikog ekrana na Grobničkom polju, a mogu predahnuti i u hladu šatora u kojima će se posluživati hrana i piće. Nakon programa mogu popričati sa pilotima i saznati sve informacije a imati će i priliku poletjeti u pojedinim avionima kao gostujući putnik. Prošle godine jedan od putnika bio je i župan PGŽ-a, Zlatko Komadina“, zaključuju organizatori te pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na Grobničkom polju.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...