Dan vina i pršuta sutra u grobničkom Kaštelu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 20.08.2022

wp-content/uploads/2019/05/dan-vina-i-prsuta-u-grobnickom-kastelu-2019-filipja-2.jpg

U nedjelju, 21. kolovoza u sklopu proslave dana svetog Bartola – „Bartoja“, u suorganizaciji s Udrugom Palentar organizirat će se izložba i degustacija vina iz cijele Hrvatske.

Čavle - VINO, što je to tako zamamno u toj božanskoj kapljici koja se pije još iz doba starog Rima?! Je li to ona zlatasta boja koja obilježava žlahtinu ili tamna boja crvenih vina centralne Istre, tako gusta, da ti se čini da ih možeš nožem rezati, kao primjerice teran. Možda nam se dopadne lagani voćkasti miris koji se blago širi iz čaše kada ju prinesemo ustima, a u doticaju sa nepcem dobivamo puni doživljaj okusa i mirisa.

Na puno načina vino nam može podariti uživanje, a na jednom mjestu isprobati poveći broj sorti nemamo uvijek priliku. Ove godine, Dan vina i pršuta po prvi puta odžat će se u ljetnom izdanju. U nedjelju, 21. kolovoza u sklopu proslave dana svetog Bartola – „Bartoja“, u suorganizaciji s Udrugom Palentar organizirat će se izložba i degustacija vina iz cijele Hrvatske.

Da bi doživljaj i uživanje bili potpuni pobrinuo se kaštel u Gradu Grobniku koji svojim položajem i izgledom mami uzdahe mnogih koji ga dođu posjetiti, a za ovu prigodu i uživati u posebnoj ponudi.

Što drugo nego 21. kolovoza uputite se put Grada Grobnika, dan provedite uz vrhunska vina i pršute, a ljepotu prepustite oku neka uživa u jedinstvenom pogledu sa zidina drevnog Frankopanskog kaštela i vidikovca Sv. Križ.

dan_vina_i_prsuta
Više sa portala torpedo.media ...