Digitalni protuprosvjed kao odgovor na Hod za gaženje reproduktivnih prava žena

Autor: Nikola Cvjetović 17.05.2024

My_voice_my_choice_1

“Potpiši za besplatan i dostupan pobačaj u Hrvatskoj!”

Zagreb - Dok se Hod za život, inicijativa za ukidanje prava na pobačaj, ove subote priprema okupiti 10 000 osoba, Grof Darkula i još nekoliko aktivističkih platformi organiziraju digitalni protuprosvjed kojim žele u jednom danu prikupiti 10 000 potpisa za siguran, dostupan i legalan pobačaj.


“Pozivamo sve građane i građanke Hrvatske da svojim potpisom ove subote jasno poruče da pobačaj mora biti omogućen svakoj ženi koja ga zatraži! Pomozite nam da u jednom danu prikupimo 10 000 potpisa te tako pokažemo da nećemo dozvoliti da nam se oduzimaju davno izborena prava! ”, poručuju s Instagram platforme Grof Darkula.


Ovim se aktivističke online platforme iz Hrvatske, kao i desetine tisuća njihovih pratitelja i pratiteljica pridružuju inicijativi “My voice, my choice” koja se zalaže za osiguranje prava svih žena u Europskoj uniji, uključujući Hrvatsku, na siguran, dostupan i legalan pobačaj, bez obzira na njihovo podrijetlo ili status.


Neprihvatljivo je da žene u Hrvatskoj nemaju pristup pobačaju jer nije besplatan i jer nije dostupan u svakoj bolnici. Neprihvatljivo je da žene iz Poljske i Malte i danas umiru radi nedostupnosti pobačaja. Neprihvatljivo je da se napadaju reproduktivna prava žena izborena od strane naših baka i prabaka. Pridružite nam se u subotu i potpišite peticiju!


Za više informacija o digitalnom protuprosvjedu i prikupljanju potpisa, pratite Grofa Darkulu koji će u subotu 18.5. u 10 sati objaviti informacije o digitalnom protuprosvjedu te My voice, my choice Hrvatska na njihovim društvenim mrežama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...