Dočekajte prve blagdanske pahulje na Adventu u Fužinama

Autor: Marina Pauletić 01.12.2023

wp-content/uploads/2021/12/fu%C5%BEine-snijeg3.jpegFoto: arhiva

Uzbuđeno se prati vremenska prognoza u općini Fužine, a najava prvih snježnih pahulja pružit će pravi blagdanski ugođaj za adventsko vrijeme, koje programski počinje u subotu, 2. prosinca od 14 sati

Fužine – Dočekajte prve blagdanske pahulje na Adventu u Fužinama gdje vas za prvi vikend očekuju nastupi Songkillersa, Puhačkog orkestra Fužine, glazbenog fenomena ovog kraja, grupe Promili, plesne skupine Marigold te predstava djece OŠ Ivanke Trohar uz bogate sadržaje u Zimskom vrtu Djeda Božićnjaka i vilenjaka.

Uzbuđeno se prati vremenska prognoza u općini Fužine, a najava prvih snježnih pahulja pružit će pravi blagdanski ugođaj za adventsko vrijeme, koje programski počinje u subotu, 2. prosinca od 14 sati. Organizatori poručuju kako sve ide po planu i programu te da se prilagođavaju vremenskim prilikama kako bi prihvat posjetitelja bio što ugodniji. Sve informacije pravovremeno objavljuju na svojim društvenim mrežama Facebooku i Instagramu, poručuju.

Fuzine_foto_Opcina_Fuzine Foto: arhiva

Najmlađi posjetitelji uživat će u druženju s Djedom Božićnjakom i vilenjacima. Na rasporedu su im za prvi adventski vikend kids disco s plesnim točkama, slikanje s djedicom i modeliranje balona s vilenjacima, radionica izrade adventskog vijenca i oslikavanje lica. Sve do 7. siječnja 2024. do kada traje blagdansko ozračje u Fužinama, djeci će biti organizirano niz raznovrsnih sadržaja, koje uključuju i origami radionice te radioica pišemo pismo Djedu Božićnjaku, kao i upcycling radionica koja otpad pretvara u zabavne umjetničke projekte, itd.

Sadržajno, Zimski vrt Djeda Božićnjaka i vilenjaka s klizalištem, vode tri stručna animatora koji će razigrati i zagrijati srca najmlađim posjetiteljima, a roditeljima osigurati bezbrižno uživanje uz glazbeno-zabavni program Jingle&Mingle cornera. Djeca od 4 do 12 godina starosti bit će zbrinuta i pažljivo čuvana tijekom organiziranih radionica i brojnih urnebesno atraktivnih dječjih sadržaja.

Jingle&Mingle corner za odrasle posjetitelje, uz koncerte osigurat će niz delicija koje će oduševiti njihova gurmanska nepca. Chef Davor Capan iz Kostrene, koji dugi niz godina kali mlade kuharske talente, pripremio je poseban menu za adventsku gurmansku čaroliju u Fužinama. Uživat će posjetitelji uz Pulled Pork (sporo pečena pikantna svinjetina u bbq umaku sa Coleslaw salatom u pecivu), Chicken nuggets, Cezar sendvič, Classic hot-dog sendvič sa raznim umacima, Pizza fritta, Crepes rolls ferrero (punjene pohane palačinke nadjevene kremom od lješnjaka), Crepes rolls rafaelo (punjene pohane palačinke nadjevene kremom od kokosa), Crepes rolls vanilla apple (punjene palačinke nadjevene vanilijom i jabukom). Uz pripremljene delicije uživat će se i u kuhanom teraninu i vinu, rum punč, toplim čajevima.

wp-content/uploads/2021/12/fu%C5%BEine-snijeg4.jpegFoto: arhiva

Ekipa iz Grill Spota koji su u stalnom ljetnom postavu na jezeru Lepenica u Fužinama priprema seriju pečenih ili kuhanih kobasica s prilogom, a od pića izdvajamo, uz kuhano vino, i kuhani gin. Organizatori poručuju kako će biti još gastro iznenađenja na centralnom Jingle&Mingle corner. Domaći ugostitelji, Hotel Bitoraj, Konoba Volta, Lovački dom Arnika i pizzeria Furman pripremili su posebne adventske menije koji se ne propuštaju.

Ovogodišnji Advent u Fužinama i kultni Ispraćaj Stare i doček Nove godine u podne uvertira je u 2024. godinu kada će općina Fužine proslaviti 150 godina turizma sa svojim posjetiteljima. Pripremna je i čarobna šetnica u Šumi vilenjaka, u povijesnom parku Gorica, koja skriva i prostor dnevnog boravka na otvorenom koji će posjetitelje doživljajno nadahnuti i inspirirati na niz selfiea i romantičnih trenutaka. Zaronit će u magičan glazbeni ritam koje stvaraju krošnje drveća i jedinstvenu igru svijetla i sjene. I naravno, udahnuti svježi goranski zrak.
Tijekom blagdana nastupat će Opća Opasnost, SuperCover Band, Infinity band, Stjepan Lach, Damir Kedžo, a za Ispraćaj Stare i doček Nove godine u podne 31. prosinca nastupat će grupe Vigor i Insula te će se iz Laponije posjetiteljima javiti i Djed Božićnjak.

Božićni Fužine Express vlakić jedna je od atrakcija na više kotača kojim će voziti između Jingle&Mingle Cornera i Zimskog vrta Djeda Božićnjaka i posjetiteljima će pružiti jedinstveno panoramsko putovanje kroz čaroban kraj, oplemenjen božićnim lampicama i bogatim dekoracijama. Svakako je ovogodišnji Advent u Fužinama nezaobilazna destinacija za neodoljive blagdanske doživljaje.

Advent u Fužinama je otvoren neprestano od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine, a točno vrijeme nastupa i detalje o bogatom programu tijekom ovih blagdana pratite na Facebook stranici Tourist info Fužine i Instagram pageu.

Organizatori su Općina Fužine i Ured za turizam Općine Fužine, a pokrovitelji su Primorsko-goranska županija, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica Gorskog kotara, dok su partneri tvrtke GP Krk, Kroatis i Čebuhar.

Program za prvi Adventski vikend
2. prosinca
Centar - Jingle & Mingle korner
- 14,00 sati
Otvaranje Adventa u Fužinama
Nastup DJ-a i zagrijavanje uz poznate hitove
Gastro ponuda & Zelena tržnica i ponuda proizvoda lokalnih OPG-ova
- 15,30 sati
Nastup plesne skupine Marigold
Predstava OŠ Ivanka Trohar
- 16,30 sati
Paljenje lampica
Nastup Puhačkog orkestra
- 18,30 sati
Koncert Songkillersi
Zimski vrt Djeda Božićnjaka i vilenjaka
Šuma vilenjaka
Klizalište
- 17,30 sati
Paljenje lampica
Disko za djecu
- 18,30 sati
Kutak za slikanje i modeliranje balona

3. prosinca
Centar - Jingle & Mingle korner
- 11,00 sati
Gastro ponuda
Nastup DJ-a uz poznate glazbene hitove
Nastup grupe Promili
- 11,30 sati
Paljenje 1. Adventske svijeće
Zimski vrt Djeda Božićnjaka i vilenjaka
Šuma vilenjaka
Klizalište
- 14,00 sati
Radionica izrade adventskog vijenca
- 15,00 sati
Oslikavanje lica
- 16,00 sati
Disko za djecu

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...