Druga obljetnica otvorenja Kaštela Zrinskih u Brodu na Kupi

Autor: Sanja Tumara 27.07.2023

kastel_zrinskih_godina_druga_cover

Navratite ove subote u Brod na Kupi, jer vas od jutra pa sve do mraka očekuju povijesni i prirodoslovni, edukativni i zabavni sadržaji.

Brod na Kupi – Stalni postav Divljina s pogledom na more i interpretacijski centar Putovima Frankopana obilježavaju drugu godinu od useljenja u stoljetni kaštel Petra Zrinskog u Brodu na Kupi.

Tijekom tog vremena dobili su i nove sadržaje u stalnom postavu, poput cjeline Špilja, održane su raznolike aktivnosti i upriličena mnoga događanja za javnost, povijesni i prirodoslovni, edukativni i zabavni sadržaji.

„Jedno ljetno događanje upravo slijedi ove subote, 29. srpnja, kad Kaštel Zrinskih želi proslaviti jedan u nizu ovogodišnjih rođendana. On, kao mještanin doline s rodnim listom koji datira iz 1651. godine, ima potpuno pravo da ih proslavi i nekoliko unutar jedne kalendarske godine, zar ne? Navratite u Brod na Kupi, jer vas od jutra, pa sve do mraka očekuju povijesni i prirodoslovni, edukativni i zabavni sadržaji. Dobrodošli!“, pozivaju organizatori iz Stalnog postava Prirodoslovnog muzeja Rijeka u Kaštelu Zrinskih.

PROGRAM:
10.00 – 18.00 sati: muzejska potraga Zlatna groznica u Muzeju, autorice: Nadia Dunato Pejnović, dr.sc. Željka Modrić Surina
16.00 sati: radionica pisanja glagoljicom Mali glagoljaši, voditelj mag. archeol. Dalibor Branković (radionica je namijenjena djeci starosti od 7 do 16 godina)
17.00 sati: terenska edukativna radionica Život na ušću, voditeljica dr.sc. Željka Modrić Surina (radionica je namijenjena djeci starosti od 5 do 14 godina. Uz mlađu djecu ,do 8 godina, obavezna je pratnja roditelja)
18.00 sati: stručno vodstvo stalnim postavom Divljina s pogledom na more uz osvrt na život u brojskoj gospoštiji u minulim stoljećima, voditelji stalnim postavom: dr.sc. Željka Modrić Surina i dr.sc. Boštjan Surina, interpretacija prošlosti: Klara Bukovac i Tamara Tomac Štimac
19.30 sati: stručno predavanje Arheološka baština Frankopana u Gorskom kotaru, predavač dr. sc. Andrej Janeš
21.00 sat: interpretacijska šetnja Magdalena, tko je?, autorice i voditeljice: interpretatorice baštine Klara Bukovac i Tamara Tomac Štimac, suradnik u interpretaciji: vlč. Josip Tomić, asistentice u provedbi: Lora Bauer i Nika Mulc Bukovac (šetnja je namijenjena odraslima i obiteljima s djecom).

Organizator napominje: sudjelovanje u programu je besplatno, kao i ulaz u Kaštel Zrinskih tijekom cijeloga dana, za prisustvovanje aktivnostima nije potrebna najava dolaska; radionica pisanja glagoljicom i stručno predavanje se izvode u suradnji s Turističkom agencijom Poonkt iz Ravne Gore, interpretacijska šetnja se izvodi u suradnji sa Župom Brod, odnosno vlč. Josipom Tomićem, upraviteljem župa Brod na Kupi, Kuželj, Turke i Plešce

Više informacija - Prirodoslovni muzej Rijeka - Kaštel Zrinskih, Kralja Tomislava 1, Brod na Kupi, 051/629-302, kastel@prirodoslovni.com

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...