Druga Zimska škola pisanja 2023. u dvorcu Stara Sušica

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.12.2022

pexels-pisanje

Radionice kreativnog pisanja namijenjene su svima; kako onima koji tek otkrivaju svijet kreativnog pisanja, tako i onima koji su u njega već zakoračili.

Rijeka - CeKaPe, Centar za kreativno pisanje, od 20.1. do 24.1.2023. u dvorcu Stara Sušica, organizira drugu Zimsku školu pisanja 2023. Nakon dvanaest ljetnih škola pisanja i ove zime, u osami dvorca na rubu stoljetne šume, živjet ćemo i pisati književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditeljica i voditelja radionica.

Zimska škola pisanja nudi tri različite radionice: Kratka priča, Roman i Raspisivanje. Radionice kreativnog pisanja namijenjene su svima; kako onima koji tek otkrivaju svijet kreativnog pisanja, tako i onima koji su u njega već zakoračili. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene, a iz Beograda nam dolazi gostujući pisac, voditelj radionice Romana.

Ivana Bodrožić, jedna od vodećih imena hrvatske književnosti, vodit će radionicu Raspisivanje. Radionicu Kratke priče vodit će Davor Mandić, novinar, pisac i mentor s dugogodišnjim iskustvom u vođenju radionica. Saša Ilić, urednik i pisac iz Beograda, dobitnik NINove nagrade 2019., voditelj je radionice Romana.

Predviđeni dolazak u dvorac je 20.1., u popodnevnim satima, nakon čega slijedi upoznavanje i razmještaj po sobama. Na kraju prvog dana održat će se već tradicionalni večernji program, na kojem se predstavljaju voditeljice i voditelji te program i cilj Zimske škole. Iduća tri dana intenzivno radimo na tekstovima na radionicama pisanja, uz večernja druženja i gostujuća predavanja raznih autora i autorica, nekih od vodećih imena regionalne književne scene.

Radionice se održavaju u jutarnjim satima, od 10 do 13 sati i poslijepodnevnim satima, od 16.30 do 19 sati. U pauzama se pišu zadaće i tekstovi na kojima se interaktivno, uz mentorstvo voditeljica i voditelja, radi na svakom satu. U ponedjeljak, u večernjim satima, slijedi završna produkcija, a u utorak, 24.1., nakon doručka, pakiramo se i odlazimo iz dvorca.

CeKaPeove škole pisanja u dvorcu Stara Sušica jedinstveni su književni programi na kojima polaznice i polaznici imaju priliku usvojiti teorijska znanja o kreativnom pisanju, raditi na vlastitim književnim tekstovima, ali i steći poznanstva i prijateljstva koja traju i nakon završetka ove jedinstvene književne avanture!
Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 2.900,00 kn.

Iz CeKaPe-a vas da na našoj web stranici https://cekape.com/zimska-skola-pisanja-2023/ pronađete radionicu za sebe i počnete svoje stvaralačke dane dijeliti na prije i poslije zimske škole pisanja.

Više sa portala torpedo.media ...