Eko Magični šešir ponovno oduševio Čavle

Autor: Sanja Tumara 27.05.2024

magicni_sesir_02 Foto: Marko Matešić

Veseli magični šešir Širko stigao je u Čavle na „veliko finale“ koje se jučer u poslijepodnevnim satima održalo na igralištu. Čavjanska jama je vrvjela dječjim smijehom i zračila odličnom atmosferom.

Čavle - Magični šešir koji je prošle godine proveden kao pilot projekt za djecu i obitelj, ove godine vratio se u čavjansku jamu u svom „eko“ izdanju.

Veseli magični šešir Širko ovogodišnju je turneju započeo prije dva mjeseca, posjetivši Osnovnu školu Čavle i Dječji vrtić Čavlić, gdje je djecu učio kako se brine o okolišu kroz raznovrsne radionice. Djeca nisu mogla dočekati „veliko finale“ koje se jučer u poslijepodnevnim satima održalo na igralištu u Čavlima.

Broj radionica je porastao te je biciklistički poligon Team Rodeo s Malom školom brdskog biciklizma dočekao sve sadašnje i buduće bicikliste na ulazu u igralište, kako ne bi nastala prevelika gužva i kako bi svi uživali u sigurnoj vožnji.

Jama je vrvjela dječjim smijehom i zračila odličnom atmosferom. Nakon predstave Teatra Cirkus Triko, mališani su pohrlili na raznovrsne radionice. Oni željni sportskih aktivnosti pronašli su zabavu u Decathlon sportskom kutku, a oni natjecateljskog duha sudjelovali su štafetnim igrama te na edukativno-kreativnoj radionici učili o vrijednostima olimpizma uz edukatore Hrvatske olimpijske akademije.

Velika gužva stvorila se za oslikavanje lica i skakanje u gumenim dvorcima što nije pokvarilo dobro raspoloženje već učilo djecu strpljivosti.

Medo Štedo Erste banke i puh Platko bili su glavne zvijezde plesnog podija koje se su osim plesnih koraka podijelile bezbroj „petica“ i zagrljaja najmlađima koji su se sa svojim vršnjacima mogli igrati i u Mini kutku te čuti poučne priče o psu Flegiju na temu brige o kućnim ljubimcima koje je izdala Primorsko-goranska županija.

Izrada pokusa uvijek privuče pažnju djece, a Putujući znanstvenici pokazali su kako „kućne kemikalije“ mogu postati zanimljivi eksperimenti.

Na samom događaju predstavljena je edukativna bojanka „Širko brine o okolišu“, u čijem su bojanju djeca uživala te su je ponijela kući. Bojanka je sufinancirana je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao i sve radionice na temu zaštite okoliša koje je provela Udruga Žmergo. Djeca su naučila što znači reciklirati, kako odvajati otpad te kako ponovno upotrijebiti stvari koje su „otpad“.

Sve radionice bile su besplatne i vođene od strane stručnih osoba s iskustvom u radu s djecom.

Caffe bar Centar zadužen je bio za ugostiteljsku ponudu. TZO Čavle i DSR Kvarner kao organizatori zahvaljuju Općini Čavle, Primorsko-goranskoj županiji, JGL d.d., Erste banci na podršci za održavanjem ovog veselog događaja te Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Najveća zahvala ide svim volonterima koji su pripremili i pomogli u održavanju Magičnog šešira, te odradili sve poslove „iza scene“ kako bi svi uživali.

Čavle su se ponovno pokazale kao odličan domaćin manifestacija za djecu i svi jedva čekaju vidjeti sljedeće izdanje Magičnog šešira.

magicni_sesir_03
magicni_sesir_01
magicni_sesir_04
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...