Ekonomski fakultet organizator znanstvene konferencije o održivosti poljoprivrede

Autor: Sanja Tumara 23.05.2024

ekonomski_fakulte_-_udruga_vinara_u_svetom_martinu Foto: Ekonomski fakultet Rijeka

Na konferenciji Sustainability of Croatian Agriculture izložena su 22 znanstvena rada znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Slovačke i Ukrajine.

Rijeka - Tijekom trajanja međimurskog festivala Urbanovo, u Termama Sveti Martin na Muri održana je i znanstvena konferencija posvećena održivosti poljoprivrede u Hrvatskoj. Konferencija je organizirana u suradnji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i udruge vinara Hortus Croatiae. Od četvrtka 16. do subote 18. svibnja na konferenciji Sustainability of Croatian Agriculture izložena su 22 znanstvena rada znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Slovačke i Ukrajine koji su poljoprivrednim izazovima pristupali iz ekonomske, agronomske pa čak i lingvističke perspektive.

Na otvaranju konferencije okupljenima se obratio i predsjednik udruge Hortus Croatiae, Robert Horvat. Tijekom govora istaknuo je izazove s kojima se međimursko, pa i hrvatsko, vinogradarstvo suočava uslijed klimatskih promjena. Osim njega, na otvaranju skupa su govorili i dekan Ekonomskog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Saša Drezgić te predsjednici uredničkog i organizacijskog odbora skupa doc. dr. sc. Jana Katunar i prof. dr. sc. Nenad Vretenar.

Konferenciju su, osim ugodne međimurske atmosfere, obilježile duge i konstruktivne rasprave sudionika.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...