Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Primorsko-goranska županija potpisali ugovor o stručnoj praksi

Autor: Nikola Cvjetović 30.06.2023

praksa

Župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina i dekanica Fakulteta Sandra Janković su ispred svojih organizacija dogovorili suradnju u okviru realizacije stručne prakse.

Ika - Primorsko-goranska županija i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci potpisali su ugovor o realizaciji stručne prakse studenata Fakulteta te na taj način postali partneri u dijelu nastavnog procesa. Župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina i dekanica Fakulteta Sandra Janković su ispred svojih organizacija dogovorili suradnju u okviru realizacije stručne prakse. Primorsko-goranska županija kao regionalna samouprava u svom djelokrugu rada i nadležnosti zadužena je za funkcioniranje brojnih županijskih ustanova poput Regionalne razvojne agencije, Zavoda za prostorno uređenje, Regionalne energetske agencije i brojnih drugih koje su posebno interesantne studentima studijskog programa „Menadžment održivog razvoja“ koji imaju stečena teorijska znanja o regionalnom i lokanom razvoju, prostornom planiranju, zaštiti okoliša a kroz praksu u županiji će steći i praktična znanja. Inače stručna praksa je obvezni dio nastavnog procesa studenata na preddiplomskim sveučilišnim studijima za sve redovite i izvanredne studente.


Izvodi se u zadnjem, 8. semestru studijskog programa u vremenu od početka ožujka do kraja svibnja u iznosu od 420 sati, a studenti uspješnim završetkom ostvaruju 14 ECTS-a. Mnogi studenti po završetku stručne prakse ostaju kod poslodavaca raditi i kao sezonski djelatnici, a mnogima se odmah ponudi i stalni posao odnosno pripravnički staž. Po završetku stručne prakse studenti postaju konkurentniji na tržištu rada, unaprijede svoje praktične vještine te postaju spremniji za izgradnju svoje karijere i savladavanje novih radnih izazova s kojima će se susresti u poslovnoj budućnosti.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...