[FOTO] Izvrsna posjeta i sjajan program obilježili punoljetni Liburnicon

Autor: Nikola Cvjetović 21.08.2023

Izvrsna posjeta i sjajan program obilježili punoljetni Liburnicon

Dječji program, Plažakon, Star trek boćanje, Barbarian contest, Water wars, Monty Python silly walks competition samo je dio zabavnog programa u kojem je bio uklopljen i šator s društvenim igrama čije su klupe bile konstantno popunjene.

Ika - Osamnaest svjećica na torti punoljetnog Liburnicona 'otpuhano' je sinoć brojnom posjetom i izvrsnom programom kao najvećim poklonom ekipi iz Kulturnog fronta.

liburnicon_2023_river_sharks_cosplay__32_

Organizatori iz ove agilne opatijske udruge nisu vjerojatno niti sanjali da će od skromnih početaka u vili Antonio i prvog Abbakona, dogurati do najdugovječnijeg opatijskog festivala koji je prerastao čak i kapacitete osnovne škole gdje se dugi niz godina održavao. Svijet ispod površine kao ovogodišnja tema ispunila Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu zanimljivim programom, a sam prostor u protekla dva dana pretvorio se u dom jednom od najvećih i najdugovječnijih Fantasy & SF Festivala u Hrvatskoj.

liburnicon_2023_prvi_dan__24_

Sjajni predavači i ove godine obilježili su onaj ozbiljni dio Liburnicona, a definitivno najviše pozornosti zasluženo je pokupio Monte Cook koji nije skrivao oduševljenje publikom, ali i gostoprimstvom. Poznati dizajner stolnih role playing igara, od čega je najpoznatiji po radu na trećoj ediciji Dangers and Dragons-a, istaknuo je kako ej publika bila bitno drugačija nego u Americi, a ono što ga je posebno iznenadilo posjeta pretežno mlađe publike, dodao je i da je zadovoljan kvalitetom pitanja koja su mu postavili u raspravama koje su obično duplo dulje trajale od samih predavanja. Monte Cook ostaje u našem kraju još tjedan dana, a organizatori su mu priredili i izlet u Kastav i Volosko koji su ga oduševili. Tom prilikom istaknuo je da su Europljani u velikoj prednosti prilikom osmišljavanja fantastičnih igara budući da imaju mjesta poput Kastva i unutrašnjosti Istre, dok u Americi takvi gradići stariji od dvjestotinjak godina ne postoje.

liburnicon_2023_river_sharks_cosplay__14_

Marko Vasić, Kristijan Petrović, Davor Horvatić, Vanesa Ujčić, Mladen Garašić, Velimir Vrzić samo su neki od predavača koji su sudjelovali na ovogodišnjem Liburniconu i svi su pohvalili publiku koja im je u velikom broju pohodila predavanja. Poseban značaj ima i vanjski program po čemu je Liburnicon i prepoznatljiv.

liburnicon_2023_river_sharks_cosplay__1_

Dječji program, Plažakon, Star trek boćanje, Barbarian contest, Water wars, Monty Python silly walks competition samo je dio zabavnog programa u kojem je bio uklopljen i šator s društvenim igrama čije su klupe bile konstantno popunjene. Vrhunac sinoćnje večeri bilo je proglašenje najuspješnijih Cosplayera koji su ove godine pohodili Liburnicon u velikom broju, a da sve ne prođe u tišini pobrinula se je ekipa iz River Sharksa te Ortegasa koji su rasplesali publiku u dvorištu fakulteta.

liburnicon_2023_river_sharks_cosplay__6_

- Jako smo zadovoljni kako je proteklo slavljeničko izdanje Liburnicona. Sve je prošlo kako smo i zamislili, a ono što je premašilo naša očekivanja je publika koja je u velikom broju podržala festival. Hvala predavačima, gostima, pokroviteljima i sponzorima, kao i svim drugima koji su nam pomogli, poručili su organizatori iz udruge Kulturni front.

pocket icon

Izvrsna posjeta i sjajan program obilježili punoljetni Liburnicon

Više sa portala torpedo.media ...