[FOTO] Motociklom u život: Akcija za pružanje informacija o sigurnoj vožnji

Autor: Andrea Načinović 01.07.2022

akcija_motociklom_u_zivot_2022_automotodrom_grobnik__7_

I predavači i vozači bili su izrazito zadovoljni spomenutom akcijom, koju će i u budućnosti podržati, kao i svi oni koji žele pridonijeti smanjenju čestih stradavanja motociklista u prometu.

Grobnik – Jučer se u popodnevnim satima u prostorijama Automotodroma „Grobnik“ održala konferencija za novinare povodom akcije „Motociklom u život“.

Preventivnu-edukativnu akciju "Motociklom u život" provodi Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije od 2005. godine, a namijenjena je vozačima A2 i A kategorije. Kroz posebno pripremljen program i teoretska i praktična predavanja stručnjaka, vozačima motocikla se žele pružiti korisne informacije o sigurnoj vožnji.

akcija_motociklom_u_zivot_2022_automotodrom_grobnik__2_

Na predavanju su i prikazane fotografije prometnih nesreća u kojima su sudjelovali ili stradali vozači motocikala kako bi plastično prikazali do čega dovodi kršenje prometnih propisa. Jurković je pri tome također naveo i česte greške koje vozači motocikala čine u prometu pa ih je zato i pozvao na apsolutno poštivanje svih prometnih propisa u cilju veće njihove sigurnosti te svih ostalih sudionika u prometu.

U drugom dijelu programa, motociklistički instruktor Krešimir Erdec kandidatima prezentira tehniku sigurne vožnje te savjetuje kako se izvući iz opasnih situacija bez posljedica. Na kraju akcije, motociklisti upijeno znanje demonstriraju na grobničkoj pisti.

Na konferenciji su sudjelovali predsjednik Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ Hrvoje Baričević i tajnik Zdravko Lisac, član Županijskog savjeta i službenik Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU Primorsko-goranske Jure Jurković, nekadašnji voditelj Ispitnog centra HAK-a Livio Hubička, instruktor sigurne vožnje Krešimir Erdec i prof. dr. Darko Ledić neurokirurg iz KBC-a Sušak.

I predavači i vozači bili su izrazito zadovoljni spomenutom akcijom, koju će i u budućnosti podržati, kao i svi oni koji žele pridonijeti smanjenju čestih stradavanja motociklista u prometu.

Na Automotodromu 'Grobnik' najavljena akcija ''Motociklom u život''