[FOTO] Najava gradnje trgovačkog centra uzburkala Grobnišćinu: Da Grobničko ne postane Šparovo poje

Autor: Nikola Cvjetović 17.06.2022

grobnicko_poje_spar_2022__1_

U Općini pojašnjavaju da je riječ o manjem tipskom objektu, za čiju gradnju je Spar već obavio pripremne radnje te da gradnja počinje do kraja godine „na ulasku u naselje Dražice, blizu Grobničkog polja, na lokaciji koja je trenutno pusta livada“. Mještani uzvraćaju – Ne pačajte poje i Ne dirajte mi ravnicu!

Jelenje – Ne postoji niš važnije trenutno od pronalaska načina da se zaustave ugrožavanja prirodnih lipota ove naše drage Grobnišćine – jedan je od statusa na novoosnovanoj Facebook grupi „Spasimo naše poje“ koja je odraz protivljenja dijela mještana izgradnji trgovačkog centra u blizini Dražica, na području Općine Jelenje.

grobnicko_poje_spar_2022__1_

„Nije bitno što se radi Spar i nitko nije protiv Spara, ali što nam to sve donosi sa izgradnjom Spara? Mnoge probleme. Možemo zaboraviti polje kakvo je bilo...što nije polje vodozaštitno područje? Tko to može kupiti toliko čestica na našem polju?“; „Ne želim Spar gdje bi trebalo biti stablo. Ne želim Spar u vodozaštitnom području. Ne želim Spar jer to dovodi do niza drugih problema. Nije problem Spara. Problem je lokacije.“; „Da Grobničko ne postane Šparovo poje“… Neki su to od komentara u grupi, nakon što je Općina Jelenje na svojim stranicama objavila kako do kraja godine „na ulasku u naselje Dražice, blizu Grobničkog polja, na lokaciji koja je trenutno pusta livada“ počinje gradnja Spara.

grobnicko_poje_spar_2022__2_

– Općina Jelenje ima interes za realizacijom projekta gradnje marketa Spar, kojim će se omogućiti mještanima naše općine raznolika i cijenom prihvatljiva ponuda prehrambenih i drugih artikala iz ponude Spara. Mi pratimo interese mještana i smatramo da je gradnja ovakvog marketa u interesu cijele zajednice. Od centra Dražica do Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu, gdje se opskrbljuje dio naših mještana, je sedam kilometara, a od udaljenijih naših naselja i dvanaest kilometara, stoji na stranicama Općine.

No, dio mještana očito ne misli poput općinara pa spominju devastiranje ovo malo ljepote što nam je preostalo, zazivaju poljoprivredu i poručuju – ne dirajte mi ravnicu.

grobnicko_poje_spar_2022__3_

S druge strane, u Općini pojašnjavaju da je „riječ o manjem tipskom objektu, za čiju gradnju je Spar već obavio pripremne radnje, odnosno kupio potrebne parcele od privatnih vlasnika, dok je za izgradnju pristupne prometnice bilo potrebno skinuti oznaku javnog dobra za dio nerazvrstane ceste u Ulici Pulipoje.

Suglasnost je tako dalo i Općinsko vijeće, za potrebitu papirologiju i proceduru, odnosno pokretanje postupka procjene, prodaje i sklapanja ugovora o prodaji dijela spomenute ceste u katastarskoj općini Dražice“.

„Podsjetimo, Dokazana snaga u Jelenju u 100% funkciju je od 2017. do 2022. godine stavila poslovne zone u Lukežima i Dražicama. Naime, zbog stabilne vlasti u Općini Jelenje ponovno se otvorila mogućnost dolaska kvalitetnih investitora na naše područje. Novom višemilijunskom investicijom potvrđuje se kako je naše Jelenje na dobrom putu jer ulaganjima u komunalnu infrastrukturu poboljšava se životni standard svih naših sumještana“, poručuje jelenjska vlast, a dio mještana im odgovarau transparentima po Grobničkom polju – Ne pačaj poje i Ne sparajmo va poju!

pocket icon

Najava gradnje trgovačkog centra uzburkala Grobnišćinu: Da Grobničko ne postane Šparovo poje

Više sa portala torpedo.media ...