[FOTO] Predavanjem Gorana Milića uspješno završen Festival Znanosti

Autor: Marina Pauletić 29.04.2023

festival_znanosti_goran_milic_2023__5_

Ukupno su održana tri predavanja.

Opatija – Predavanjem Gorana Milića u opatijskom je centru Gervais uspješno završio Festival znanosti, najveća manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj u organizaciji Festivala Opatija.

Prvo je predavanje održao Stipe Božić, ikona hrvatskog i svjetskog alpinizma. Božić je govorio o iskustvu organizacije sportskog i televizijskog pothvata „Sedam vrhova“ u kojem se popeo na najviše vrhove svih 7 kontinenata te je detaljno opisao razradu projekta sa sportske i financijske strane. Darijo Špelić drugu je večer govorio o događajima koji su uistinu ostavili golemog traga u novijoj povijesti, a o kojima se ne govori puno ili uopće jer vrijeme i stranice trošimo na „velikane“, ratove, političku povijest i sl.

festival_znanosti_goran_milic_2023__10_

Treću i posljednju večer Festivala predavanje je održao Goran Milić s temom „What's up Sjever-Jug“. Osvrnuo se na ono što je nedavno naučio u Izraelu te što bio radio u Hrvatskoj, a što ne. Također je komentirao kako će se u našoj zemlji ulaskom u eurozonu promijeniti struktura zaposlenih, vrste poslova, obrazovni i zdravstveni sustav, te kako globalizacija briše granice među ljudima i narodima, dok istovremeno jača nacionalizam i ekstremizam.

festival_znanosti_goran_milic_2023__4_

Treća je večer, poput prethodne dvije, bila iznimno dobro posjećena čime je ponovno dokazana uspješnost ovoga festivala.

Više pogledajte u našoj foto galeriji.

pocket icon

Goran Milić oduševio Gervais

Više sa portala torpedo.media ...