[FOTO/VIDEO] Mini Simpozij SCIENCE 4 HEALTH otvorio Dane srca u Thalassotherapiji Opatija

Autor: Marina Pauletić 29.09.2023

sani_srca_ritam_thallaso__23_

Na simpoziju su predstavljene i javnozdravstvene preventivne akcije te najnovija saznanja iz područja kardiometabolizma.

Opatija - U sklopu manifestacije „Dani srca u Opatiji“ u Thalassotherapiji Opatija održan je mini Simpozij SCIENCE 4 HEALTH. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma Thalassotherapija Opatija u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Medicinskim fakultetom Rijeka predstavila je novouređeni Edukacijski centar Thalassotherapije i sveučilišni udžbenik RITAM, čiji su autori prof. dr. sc. Viktor Peršić i doc. dr. sc. Dijana Travica Samsa sa suradnicima. Na simpoziju su predstavljene i javnozdravstvene preventivne akcije te najnovija saznanja iz područja kardiometabolizma te tjelesne aktivnosti u kardiovaskularnih bolesnika i sportaša.

sani_srca_ritam_thallaso__16_

Današnji svečani dan u Thalassotherapiji obilježilo je i potpisivanje ugovora o suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) vezano uz medicinsku rehabilitaciju vrhunskih sportaša.

sani_srca_ritam_thallaso__2_

Gradonačelnik Fernando Kirigin je pozdravio uvaženi skup naglasivši kako je Opatija brendirana kao centar zdravstvenog turizma. Vrhunski sportaši su važan promotor naše zemlje širom svijeta te je suradnja s HOO-om izuzetno značajna, dodao je.

sani_srca_ritam_thallaso__17_

Podsjećamo, Dani srca u Opatiji nastavljaju se sutra, 30. rujna humanitarnom utrkom „Trčimo za srce“ koja počinje u 10 sati. Promet glavnom opatijskom prometnicom, od Slatine pa do Voloskog bit će zatvoren od 9:30 do 11:30 sati.

udzbenik_ritam_wm_

VIDEO

pocket icon

Predtavljanjem RITMA otvoreni Dani srca u Opatiji

Više sa portala torpedo.media ...