[FOTO] Svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen Dan grada Kastva

Autor: Nikola Cvjetović 07.06.2023

svecanom_sjednicom_obiljezen_dan_grada_kastva_2023__12_

Damjan Grbac i Igor Zamlić dobili su nagrade Grada Kastva za 2023. godinu, a tvrtke Jadran-Impex i Medika posebna priznanja

svecanom_sjednicom_obiljezen_dan_grada_kastva_2023__3_

Kastav - Na trgu Lokvina održana je Svečana sjednica povodom Dana grada Kastva i 30. obljetnice osnivanja jedinice lokalne samouprave. Brojne uzvanike pozdravili su predsjednica Gradskog vijeća Mirela Smojver i gradonačelnik Matej Mostarac.

Mirela Smojver zahvalila se svima koji su na bilo koji način u zadnjih 30 godina utkali sebe u ovaj grad, poklonili mu vrijeme, ljubav, znanje, talente:

svecanom_sjednicom_obiljezen_dan_grada_kastva_2023__8_

Pozdravljam sve naše umjetnike, poduzetnike, udruge, sportske klubove, djelatnike javnih službi, sve dosadašnje vijećnike i predsjednike vijeća, a naročito one koji su grad vodili, i to svi odreda uspješno, a to su naša prva gradonačelnica u čak tri mandata Sonja Brozović Cuculić, potom Dean Jurčić, Ivica Lukanović i Matej Mostarac. U tih 30 godina naš grad je narastao s nekih 6.000 na 10.000 stanovnika, a mi smo se uvijek trudili da nam čovjek bude na prvom mjestu. Želim zahvaliti svim vijećnicima u Gradskom vijeću na dobroj suradnji i konstruktivnim raspravama koje su nerijetko završavale uz visoki konsenzus, što samo znači da nam je ovaj grad uistinu najveći prioritet i da je on daleko iznad svih stranačkih ili političkih preferencija. I oporbenim vijećnicima zahvaljujem i na tome što su ponekad ukazivali i na drugačije viđenje stvari i time potakli sve nas na pronalaženje najboljih rješenja. Hvala i našem gradonačelniku sa zamjenikom i cijelom gradskom upravom na kvalitetnim i stručno pripremljenim inicijativama koje ste nam slali u Gradsko vijeće. Vjerujem da smo svi zajedno i u protekloj godini barem za nekoliko ljestvica podigli standarde života u Kastvu, kazala je predsjednica Gradskog vijeća Kastva.

svecanom_sjednicom_obiljezen_dan_grada_kastva_2023__9_

Gradonačelnik Matej Mostarac rekao je da je Kastav grad koji je uspio:

- Ovo je grad iz kojeg ljudi ne odlaze nego u njega dolaze. Sa svojih 35 godina rastao sam s njime i svjedočio razvoju koji je rezultirao porastom broja stanovnika sa 6 tisuća na današnjih 12 tisuća. Kao dijete igrao sam se na livadi, a danas imamo moderna igrališta u gotovo svim dijelovima Kastva. Svjedočimo i razvoju poduzetništva koji su po produktivnosti uvijek pri vrhu u Primorsko-goranskoj županiji kao i naše radne zone. U svemu je važan naš, kastavski identitet, naša čakavština, naše zajedništvo, naša kultura. Volim reći da je 19. stoljeće bilo stoljeće carstava, 20. država, a 21. stoljeće gradova. Imamo veliku odgovornost prema našim građanima i još je puno posla pred nama no, ponavljam, najvažnije je da je Kastav uspio, kazao je gradonačelnik Mostarac zahvalivši se svim gostima na dolasku.

svecanom_sjednicom_obiljezen_dan_grada_kastva_2023__4_

Uzvanike su pozdravili i državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a Spomenka Đurić, dožupan PGŽ-a Petar Mamula i gradonačelnik Cresa Marin Gregorović.

Najsvečaniji trenutak sjednice bilo je uručenje nagrada Grada Kastva za 2023. godinu. Nagrade su dobili Damjan Grbac i Igor Zamlić, a posebna priznanja tvrtke Jadran-Impex d.o.o. i Medika d.d. U ime nagrađenih zahvalio se Igor Zamlić rekavši kako je ova nagrada iznimno priznanje i ali i ogromna odgovornost da se nastavi još jače i bolje ali i da se pritom uživa u životu, u svojim bližnjima, obitelji i prijatelja i svakom danu. U programu svečane sjednice sudjelovali su Muška klapa Kastav i Mješoviti pjevački zbor Sempre Allegro Rijeka, a Glazbeno društvo Spinčići održalo je promenadni koncert. Program je vodila Uršula Tolj.

Uoči svečane sjednice položeni su vijenci na Gradskom groblju Kastav i na Banovom križu.

pocket icon

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen Dan grada Kastva

Više sa portala torpedo.media ...